ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Kielimatkakokemuksia Englannin Torquay’ssa
*/ ?>

 Kuva1 Charlotta Piri (2).jpg

Charlotta Piri oli 13-vuotiaana kielimatkalla Englannin Torquay’ssa. Kielimatka antoi Charlottalle varmuuden käyttää englannin kieltä sujuvasti erilaisissa tilanteissa ja nykyisin hän suorittaa lukiota englanninkielisellä linjalla. Kielitaidon lisäksi aika Torquay’ssa antoi unohtumattomia kokemuksia ja kansainvälisiä ystäviä.

Olen aina matkustellut paljon ja rakastanut uusiin paikkoihin tutustumista. Kielimatka vaikutti hyvältä mahdollisuudelta päästä matkustamaan jo 13-vuotiaana itsenäisesti, mutta kuitenkin luotettavien aikuisten tukemana.

Kielimatkalle voi lähteä millaisella kielitaidolla tahansa, koska alussa opiskelijat jaetaan taitotason mukaan eri ryhmiin. Oppitunneilla kieltä opiskeltiin erityisesti puhumisen ja aktiivisten harjoitusten avulla. Ryhmätöitä oli paljon, jolloin englannin kieltä oli pakko käyttää. Opiskelijat saivat itse vaikuttaa tuntien sisältöön toivomalla käsiteltäviä aihealueita. Koska opiskelumenetelmät olivat vaihtelevia ja niiden aikana tehtiin paljon harjoituksia yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa, oppitunnit eivät käyneet ikinä tylsäksi.

Torquay oli mukavan pieni ja rauhallinen kielimatkakohde. Oppituntien ulkopuolella vietin aikaa muiden opiskelijoiden kanssa ja osallistuin järjestettyihin aktiviteetteihin. Ohjelmassa oli muun muassa erilaisia kilpailuja, kaupunkikierroksia, keilausta ja käynti vesipuistossa. Lisäksi teimme kahden päivän reissun Lontooseen, jonka aikana ehdin nähdä kaikki tärkeimmät nähtävyydet, kuten Big Benin ja Buckinghamin palatsin.

Rohkeus puhua on tärkein osa kielitaitoa

Kielimatka antoi varmuutta käyttää englannin kieltä erilaisissa tilanteissa. Jo matkalle lähtiessäni englannin kielen sanavarastoni oli melko hyvä, mutta sain matkan aikana todella paljon rohkeutta käyttää kieltä eri tilanteissa. Esimerkiksi aiemmin en ehkä olisi puhunut englanniksi täysin tuntemattomien ihmisten kanssa, mutta nyt aloitan keskusteluja vieraiden ihmisten kanssa mielelläni.

Kielimatka opetti, että pienet kielioppivirheet tai jonkin sanan unohtaminen ei haittaa. Mielestäni rohkeus puhua ja kommunikoida vieraalla kielellä on kaikista tärkeämpää kuin esimerkiksi laajan sanaston osaaminen. Puuttuvia sanoja voi aina kiertää selittämällä.

Kokemus ulkomailta antoi uutta näkökulmaa

Kielimatka oli ainutlaatuinen kokemus ja aivan erilaista kuin turistina matkustaminen. Nyt perhelomilla osaan katsoa asioita eri näkökulmasta ja yritän syventyä paikalliseen kulttuuriin juttelemalla paikallisten ihmisten kanssa. Ehdottomasti parasta kielimatkalla oli kokemani yhteisöllisyys: aluksi ventovieraista ihmisitä muodostui nopeasti läheisiä ystäviä. Matkan jälkeen olen ollut aktiivinen EF:n toiminnassa ja pitänyt näin yhteyttä uusiin kansainvälisiin ystäviini.

Kuva2 Charlotta Piri (3).jpg

Kommentoi

Captcha-koodi

 Kyllä

Po1ntin tietosuojakäytäntö

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>