ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Kielimatkakokemuksia
*/ ?>

Lukiolainen Lisa-Marie Latvala on aina pitänyt matkustamisesta ja haaveili kielimatkalle pääsystä jo alakoulussa. Nyt 18-vuotiaalla Lisa-Mariella takanaan kolme kielimatkaa, paljon kokemuksia kansainvälisyydestä ja tulevaisuudensuunnitelmissa opinnot Brightonin yliopistossa.

Ensimmäisen kielimatkani tein 15-vuotiaana Yhdysvalloissa kesällä 2014. T   Tuolloin kiersimme kansainvälisen ryhmän kanssa Yhdysvaltojen suurimpia kaupunkeja kahden viikon ajan. Olin jo pitkään haaveillut New Yorkin,     Bostonin ja Kalifornian näkemisestä, joten matka oli todella hieno kokemus. Matkalta sain innostuksen opiskella lisää englantia ja oppia enemmän kansainvälisyydestä, joten olen ollut sen jälkeen kahdesti Englannin Brightonissa kielikurssilla. 

Ennen kielimatkoja pidin kyllä englannin kielestä ja sen opiskelusta, mutta en ollut siinä kovin hyvä. Kielimatkalla on kuitenkin pakko käyttää englantia jatkuvasti, joten kielitaitoni kehittyi kuin itsestään. Luonnollisesti myös kielimatkan oppitunneilla oppii paljon uutta, ja itselleni varsinkin vaikeimmat kielioppiasiat ovat auenneet kursseilla aivan uudella tavalla.

Matkahaaveet todeksi

Aloin haaveilla kielimatkasta jo 4. luokalla. Kun myöhemmin minulla oli tarpeeksi ikää lähteäkseni kielimatkalle, vanhemmat eivät aluksi olleet ajatuksesta kovin innoissaan. Tietenkin he olivat huolestuneita pärjäänkö matkalla yksin, mutta onneksi he lopulta suostuivat, koska sain paljon uusia kokemuksia. Joillekin kielimatkan hinta saattaa olla esteenä lähtemiselle. Itse tein paljon töitä ja säästin rahaa, jotta pystyin maksamaan itse osan matkastani.

Isäntäperheessä näkee paikallista kulttuuria

Yhdysvaltojen kiertomatkalla asuimme hotelleissa, koska vaihdoimme  kaupunkia useita kertoja. Brightonissa taas olen asunut molemmilla kerroilla isäntäperheessä. Mielestäni paikallisessa perheessä asuminen on erinomainen tapa tutustua kulttuuriin ja englantia tulee puhuttua vapaa-ajalla enemmän. Huonetovereinani on ollut tyttöjä monesta eri maasta ja heistä on tullut hyviä ystäviä, joiden kanssa olemme pitäneet yhteyttä matkan jälkeenkin.

Parasta kielimatkoilla ovat olleet sieltä saamani kansainväliset ystävät. Olen tutustunut matkoilla ympäri maailmaa oleviin kurssilaisiin ja paikallisiin nuoriin. Ensimmäisellä kielimatkallani en tuntenut ennestään ketään, mutta matkan aikana vietetään niin paljon aikaa samassa ryhmässä olevien kanssa, että siinä tutustuu toisiin todella helposti.

Kielimatkalta suunta tulevaisuuteen

Olen iloinen, että uskalsin aikanaan lähteä EF:n kielimatkalle. Vierailtuani kahdesti Brightonissa olen todella ihastunut kaupunkiin ja aion hakea sinne myös opiskelemaan lukion jälkeen. Tuskin olisin voinut arvata vuosia sitten ennen ensimmäistä kielimatkaani, mihin kaikkialle se minut vielä johdattaa. Nyt kuitenkin puhun englantia sujuvasti ja haaveilen asumisesta ulkomailla pysyvästi.

 

ef1.jpg

Kommentoi

Captcha-koodi

 Kyllä

Po1ntin tietosuojakäytäntö

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>