Zombiejuoksu 2017

Erilaiset zombiekävelyt ja – juoksut ovat suurta suosiota herättäneitä tapahtumia, joita on järjestetty sekä Suomessa, että muualla maailmalla. Ne keräävät yhteen kauhusta, halloweenista tai muuten vain zombeista ja jännityksestä kiinnostuneita ihmisiä yhteen aivan uudella tavalla. Suomessa vastaavia tapahtumia on toteutettu lähinnä pääkaupunkiseudulla, mutta tällaiseen kokemukseen oli mahdollisuus ensimmäisen kerran Iisalmessa 2017 syksyllä.

Iisalmen nuorisopalvelut yhteistyössä Iisalmen Visan ja Nuorten näköistä – hankkeen kanssa järjestivät nuorille suunnatun zombiejuoksun halloweenin alla Iisalmen Mansikkaniemessä 31.10. Tapahtuma oli täysin uudenlainen kokeilu, joka sai alkunsa nuorten toiveesta. Tehtävänä oli kulkea omaan tahtiin noin 1,4 kilometrin pituinen merkitty reitti Suomen sodan polkua pitkin, leimata matkan varrella olevat suunnistusrastit, ja väistellä tiellä olevat zombiet, mikäli mahdollista! Parhaiten suoriutuneet palkittiin.

Tapahtumaan saivat ilmoittautua alle 30-vuotiaat yksin, tai 2-4 hengen joukkueissa. Myös sitä vanhemmat saivat ilmoittautua joukkueen mukana, mikäli joukkueessa vähintään puolet osallistujista oli alle 30-vuotiaita. Näin ollen tapahtumaan oli mahdollista osallistua myös esimerkiksi perheen kesken.

Tapahtumassa oli mukana myös kirjastoauto Pokkari, josta sai lainata aiheeseen liittyvää aineistoa, sekä tehdä zombieaiheisia rintamerkkejä. Tapahtumaa sai tulla myös seuraamaan lähtöalueelle kesäteatterin tuntumaan.

Tapahtuman tunnelmaa pääset katselemaan tästä.

zombit.jpg

Jaa: