ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Lasten parlamentti
*/ ?>

Lasten parlamentti

Lasten parlamentti koostuu Mikkelin alakoulujen edustajista. Jokainen koulu voi valita ja lähettää kaksi edustajaa kokoukseen. Parlamentti kokoontuu kahdesti vuodessa keväällä ja syksyllä käsittelemään koulunkäyntiin, kouluruokailuun, kiusaamiseen, harrastusmahdollisuuksiin tai muihin ajankohtaisiin asioihin liittyviä kysymyksiä.

Syksyn lasten parlamentti järjestetään torstaina 17.10.2019 klo 12 - 15 Kalevankankaalla, harjoitusjäähallin tiloissa. Parlamenttia isännöi tällä kertaa Etelä-Savon Liikunta ry ja paikalle tulee uusi aluejohtaja Mari Makkonen. Teemana liikuntaharrastukset ja kaupungin nuorisotyöhön tutustuminen. Nämä teemat nousivat edellisessä tapaamisessa toivelistalle. Koulun yhteyshenkilö ilmoittaa osallistujat lomakkeen kautta viimeistään 8.10.2019.

Kevään kokoontuminen järjestettiin Rantakylän yhtenäiskoululla torstaina 21.3.2019. Tällä kertaa keskityttiin koulurakentamiseen ja siihen liittyviin teemoihin. Samalla tutustuttiin Rantakylän juuri valmistuneeseen kouluun. Paikalla oli edustajat jokaisesta alakoulusta eli tapahtumaan osallistui 42 lasta.

Pöytäkirjat

 

IMG_1372.jpg 

 

Lasten parlamentti syksyllä 2018 Mikkelin pääkirjastossa, Mikkeli-salissa. Teemana oli oppilashuolto. Tapaamisessa oli paikalla edustus jokaisesta Mikkelin alakoulusta eli yhteensä 42 lasta. Edelliset pöytäkirjat luettavissa alasivuilta.

Oppilaskunnat ottivat kantaa kaupunkirakenneselvitykseen

Lue yhdeksän alakoulun lausunto tästä.

LaPa 1/2018 Saimaa Stadiumilla

Kevään lasten parlamentti tutustui Saimaa Stadiumiin 22.3.2018.

Saimaa Stadiumilla järjestettiin opastettu kierros, jonka aikana oli mahdollisuus kokeilla suorituspisteitä. Tämän jälkeen annettiin palautetta ja kehittämisideoita Stadiumin käytöstä. Lasten parlamentin ottivat vastaan asiakkuuspäällikkö Maria Honkanen ja muut Stadiumin työntekijät.

Lisätietoja: nuorisosihteeri Mervi Hotokka p. 044 794 2438, etunimi.sukunimi@mikkeli.fi

 

LaPa 2/2017 kuulumisia:

Syksyn 2017 lasten parlamentti järjestettiin to 21.9.2017 Keskuskeittiö Isopadalla. Teemana kouluruokailu puhuttaa ja herättää kysymyksiä. Alakoulujen edustajilla oli oiva mahdollisuus päästä näkemään, mistä kouluruoka tulee ja antamaan palautetta kouluruuasta. Parlamentissa pohdiskeltiin myös viihtyisän ruokailutilanteen ja -tilan elementtejä. Lasten kysymyksiin vastasivat palvelujohtaja Mia Hassinen, tuotantosuunnittelija Marja Jussi-Pekka ja palveluesimies Manne Peltonen.

Ruokailutilanteen viihtyvyyttä eniten haittaava tekijä todettiin olevan jonottaminen. Aluksi jonotetaan ruokalaan, toiseksi jonotetaan ottamaan lisää ruokaa ja lopuksi jonotetaan vielä astianpalautukseen. Edustajat toivoivat, että koulut noudattaisivat luokkien ruokailuaikoja, eikä jonoutumista ainakaan tästä syystä tapahtuisi. Jotta jonottaminen olisi mielekkäämpää, toivottiin, että jonossa saisi keskustella ja odotusalueella olisi vaikkapa pelejä, elektroniikkaa ja säkkituoleja. Lasten parlamentti toivoi ruuhkaisiin ruokaloihin lisää linjastoja tai kaksipuoleisia linjastoja. Koulun henkilökuntaa toivottiin välttämään jonon ohittamista, varsinkin tilanteissa, joissa ei ole kiire.

Ideointipisteellä pääsi luovuus valloilleen ja syntyi paljon uusia ehdotuksia ruokailutilanteiden varalle. Kauniit tarjoiluastiat, ruokien houkutteleva esillepano, kukat, viherkasvit, taustamusiikki, ledivalonauha ja kynttilät toisivat viihtyisyyttä. Lasten parlamentin edustajat haluaisivat hyödyntää ruokailutilaa myös ruokailuhetken ulkopuolella esim. läksyjentekoon. Pehmeämmät ruokailutilojen kalustoratkaisut saivat myös paljon kannatusta.

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>