MiNuVa - Toiminta-ajatus

Mikkelin nuorisovaltuusto on vaikutuskanava juuri Sinulle nuori. Me olemme niitä nuoria vaikuttajia, joihin sinä voit ottaa yhteyttä. Meidän velvollisuutenamme on kuunnella jokaisen mikkeliläisen nuoren ideoita ja toiveita sekä toimia niiden mukaisesti kuitenkin lain rajojen sisäpuolella. Nuorisovaltuusto tekee muutakin kuin istuu kahvikupin ääressä kokouspöydässä. Me pidämme ja järjestämme teille hauskaa! Mitä Mikkelistä puuttuu? Millaisen tapahtuman haluaisit? Mitä pitäisi tehdä? Ota yhteyttä ja katsotaan mitä saadaan aikaan. Jokainen hiljainenkin ääni on tärkeä.

NUORISOVALTUUSTON TARKOITUKSENA ON:
- edistää nuorten osallistumis-, vaikuttamis- ja toimintamahdollisuuksia Mikkelissä
- olla nuorten vaikuttamiskanava
- opettaa nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin
- toimia kaupungin nuorten asiantuntija- ja yhteistyöelimenä
- tuoda nuorten näkökulman esille kaupungin päätöksenteossa
- toimia aktiivisesti vuorovaikutuksessa nuorten kanssa
- luo toimintamallinsa ja määrittelee tehtävänsä itse
- Nuorisovaltuuston toimikausi on kaksi vuotta.

Mikkelin nuorisovaltuustoon kuuluu 21 jäsentä ikähaitarilla 13-19 vuotta. Valtuusto valitaan vaaleilla, jotka pidetään yläkouluilla, toisen asteen oppilaitoksissa ja nuorisotaloilla kahden vuoden välein. Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan edustajat kaupungin lautakuntiin. Nuorisovaltuusto voi myös tehdä eri toimielimille aloitteita ja kannanottoja. Nuorisovaltuusto tuottaa tapahtumia mikkeliläisille nuorille. Jo perinteiseksi on muodostunut leffayö syyslomalla ja 9-gaala toukokuussa. Nuorisovaltuuston toimintaa ohjaa toimintasääntö.

Tapahtumia järjestetään sen mukaan, mitä nuoret kertovat tarvitsevansa. Haluatko konsertteja, diskoja, nuorisomessuja ja monenlaisia muita tapahtumia ja tempauksia? Kerro se nuorisovaltuustolle! Helpoiten voit lähestyä sivujen sähköisellä lomakkeella tai soittaa puheenjohtajalle. Lisätietoja toiminnasta antaa myös nuorisovaltuuston työtä ohjaava kaupungin nuorisosihteeri Mervi Hotokka, 044 794 2438, mervi.hotokka(at)mikkeli.fi

Vuoden 2019 toimintasuunnitelma.

 

Mikkeli_logo_vari_Aamurusko_ORG_150dpi.jpg