ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Nuorten asumisen opas
*/ ?>

Mistä valot? -hanke julkaisi torstaina 20.6.2019 nuorten asumisen oppaan, jonka tarkoituksena on kannustaa ja antaa vinkkejä itsenäisen elämän alkuun. Opas antaa ajateltavaa myös aikuisille.

 kansikuva_nuorten_asumisen_opas_pienempi.jpg

Klikkaa kuvaa tai avaa opas tästä: Mistavalot_nuorten_asumisen_opas.pdf

 

Oppaan sisällön on tuottanut nuorten aikuisten kirjoittajaryhmä. Kirjoittajilla itsellään on lähimenneisyydessä omia kokemuksia itsenäisen elämän aloittamisesta. Kirjoittaminen on toteutettu luovissa työpajoissa hankkeen yhteisöpedagogin kanssa. Oppaan teemat ovat nousseet kirjoittajilta itseltään, hankkeen kautta tavoitetuilta nuorilta sekä nuorten kanssa työskenteleviltä. Nuorten osaaminen näkyy myös oppaan valokuvissa.

Oppaassa lähestytään asumista useista eri näkökulmista: oma koti on käytännön asioiden ja velvollisuuksien lisäksi paljon muutakin! Oppaassa keskitytään vuokra-asumiseen ja Mikkelin alueen palveluihin, mutta se tarjoaa erittäin hyvää yleistietoa mm. arjesta, hyvinvoinnista ja rahasta muihinkin kaupunkeihin tai vaikkapa asuntolaan muuttaville. Monipuoliset aiheet ovat kiinnostavia myös nuorten läheisten sekä heidän kanssaan työskentelevien ammattilaisten kannalta.

 

Julkaisupäivänä vietettiin asumisen teemapäivää Ohjaamo Olkkarilla ja Nuorisotila Starlightilla.

Seuraava asumisen teemapäivä järjestetään syksyllä 2019.

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>