Terveys & ihmissuhteet

KYSYMYS

"Mitä pitäisi tehdä jos en pysty ottamaan särkylääkettä menkkojen aikaan? En uskalla nielaista sitä millään vaan mieluummin kärsin kivuissa koko päivän..."

-  chocolatteee

VASTAUS

Hei, chocolattee!

Kipujen kanssa ei kannata todellakaan yksin kärvistellä. Oletko kokeillut tabletin ottamista vaikka jugurtin kanssa? Joillekin tämä voi auttaa tabletin nielemistä, jos sen syö lusikalla jugurtin tai vaikka vanukkaan kanssa. 

Vaihtoehtoisesti on olemassa särkylääkkeitä, joita saa jauheena tai poretablettina, jolloin aine sekoitetaan veteen ja juodaan. Se myös nopeuttaa vaikutusaikaa. Vaihtoehtoisia kipujen lievitysmenetelmiä on venyttely ja kevyt liikunta tai lämpöhoito eli lämmin suihku tai kuumavesipullon pitäminen vatsan päällä. 

On myös mahdollista vähentää kuukautiskipuja yhdistelmäehkäisypillereillä tai hormonikierukalla. Jos tämä on asia mikä voisi sinua kiinnostaa, voit kysyä asiasta koulusi terveydenhoitajalta.

Lisää kuukautiskivuista voit lukea myös Terveyskirjaston sivuilta https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00147.

Terv. Po1nt / Sanni