Vapaa-aika

KYSYMYS

Muillakin kavereillani on monen tonnin pelikoneet, mut mun isi sanoo et mun pitää käyttää vaan mun isin työkonetta. Se pyörittää minee just ja just. Mä pelkään et kaverit hylkää mut kun mä en pääse pelaa niiten kaa. Miten hankkisin rahaa pelikoneeseen? Haluaisin tämän pelikoneen http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/115493/jimms-tuf-alexander/jimm-s-the-ultimate-force-alexander-the-great En oikein tiiä koneist mut haluaisin pelata kavereiden kanssa kunnon pelejä kuten CS:GO, COD:BO3 ja haluaisin tehdä youtube videoita kanavalleni. https://www.youtube.com/channel/UCJ8KroYAgwsXtZ42vs4acOg/

- Mauri

VASTAUS

Moi Mauri!

Mukava, että isäsi antaa käyttää omaa konettaan pelaamiseen. Harmillista tosiaan, että konetta ei ilmeisesti ole suunniteltu pelaamista varten. Pelaamiseen tarkoitettuun koneeseen voisit hankkia rahaa esimerkiksi laittamalla säästöön mahdolliset viikkorahasi ja lahjarahasi. Voisit myös kysyä isältäsi, olisiko sinun esimerkiksi mahdollista saada hyvin hoidetuista kotitöistä ja hyvästä koulumenestyksestä pientä rahallista apua koneen hommaamiseen.

Teetkö kavereidesi kanssa muutakin kuin pelaatte? Jos teillä nimittäin on muitakin yhteisiä harrastuksia kuin pelaaminen, niin eivät kaverisi sinua hylkää. Pelien, joita haluaisit kavereidesi kanssa pelata, ikäraja on 18 vuotta. Kerrot olevasi alle 13-vuotias, joten sinun ei niitä pelejä pitäisi pelata.

Youtube-videoiden tekeminen omalle kanavalle taas onnistuu ilman supertehokasta pelikonettakin vaikkapa älypuhelimella! Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että Youtuben ikärajaksi on määritelty 13 vuotta ja alle 13-vuotiaiden tilit saatetaan poistaa. Suosittelenkin sinua kysymään apua omalta nuoriso-ohjaajaltasi niin videoiden tekoon kuin videoiden lisäämiseen Youtubeen. Myös Youtubesta löytyy monia "Näin teet video Youtubeen" -opastusvideoita.

Huikeeta talven jatkoa!

Po1nt / Jemina