Nuoriin kohdistuvat hankkeet Iisalmessa
Nuorten työpolku -hanke
Oletko aloittanut työnhakusi vähän aikaa sitten?
TAI
Oletko juuri valmistumassa ammattiin?
Nuorten työpolku -hanke on 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille suunnattu ESR-rahoitteinen hanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä nuorten työttömyyttä. Hankkeen omavalmentajat toimivat Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa kirjoilla olevien nuorten parissa. Omavalmennus on yksilöllistä, nuoren tarpeista ja tavoitteista lähtevää valmennusta, jossa tehdään yhdessä konkreettisia suunnitelmia tavoitteena työ- tai koulutuspaikka.
Omavalmentajat toimivat osana Ohjaamoa ja yhtenä tavoitteena on kehittää Ohjaamoiden työelämään suuntautuvia palveluita.
Kapasiteetti käyttöön - nuorten neuropsykiatrinen valmennus arjen toimintaympäristöissä -hanke
1.11.2019 - 31.1.2022, rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto, Iisalmen kaupunki ja OLVI-säätiö.
Hanketta hallinnoi ja toteuttaa Iisalmen Nuorison Tuki ry eli INTRY.
Uukkari -hanke
Kannattaa lukea tämä, jos amiskan opinnot ei etene.
Jos opiskelumotivaatiosi on vähissä ja olet miettinyt opiskelun keskeyttämistä, mieti vielä uudelleen! Uukkarissa voimme yhdessä etsiä niitä keinoja, joilla opiskelu alkaa sujua. Voit tulla Uukkariin, jos olet opiskelemassa YSAO:lla tai Sakkylla Ylä-Savossa.
Oletko jo lopettanut opinnot, mutta opiskelu kiinnostaa edelleen? Tule Uukkariin etsimään uutta polkua opintoihin!
Uukkari on ESR-hanke, joka toteuttavat TOIMI-työvalmennussäätiö sr ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä. Hankkeen rahoittavat Pohjois-Savon ELY-keskus ja Iisalmen kaupunki. Hankkkeen toteutusaika on 05/2020-04/2023. https://toimisaatio.fi/kehittaminen/uukkari/
Uukkari löytyy myös Facebookista ja sitä kauttakin voit laittaa viestiä.
Kielo – iloa, eloa ja osallisuutta luonnosta -hanke
Kielo – iloa, eloa ja osallisuutta luonnosta -hanke tarjoaa maksutonta luontotoimintaa 13 – 29-vuotiaille yläsavolaisille nuorille. Hankkeen toiminta-aika on 1.7.2020 – 30.6.2023. Hanketta rahoittaa STEA.
Kielo-hankkeen tavoitteena on luoda monikulttuurisen luontotoiminnan malli ja siten tukea muun muassa maahanmuuttajataustaisten nuorten kotoutumista ja suomen kielen taidon kehittymistä. Lisäksi toiminta pyrkii vähentämään eriarvoisuutta ja vahvistamaan yhteisöllisyyttä luomalla kohtaamispaikan erilaisille ihmisille ja kulttuurien väliselle vuoropuhelulle.
Toimintamme on elämyksellistä, sosiaalipedagogisella näkökulmalla toteutettavaa ryhmämuotoista harrastustoimintaa, joka pyrkii sekä tuomaan mielekästä sisältöä arkeen, että mahdollistamaan osallisuuden kokemuksia.