Alapääkarvoitus

Terveys & ihmissuhteet

KYSYMYS

VASTAUS

Hei ja kiitos hyvistä kysymyksistäsi!

Häpykarvojen tehtävänä on pitää alue ilmavana ja poistaa siltä kosteutta. Tämä on ikään kuin alakerran oma minituuletusjärjestelmä. Oikean lämpötilan ja kosteustasapainon saavuttaminen on tärkeää, sillä se ylläpitää sopivaa pH-tasapainoa alueella ja vähentää näin sekä hiivatulehdusriskiä että ihoärsytystä. Karvoitus myös estää vaatteita tai ihoa hankaamasta alueen herkkää ihoa. Häpykarvojen tehtävänä on lisäksi vaikuttaa feromoneihin, joita elimistömme välittää potentiaalisille kumppaneillemme – häpykarvojen voidaan siis myös sanoa välittävän eräänlaisia iskurepliikkejä.

Trimmattu, täysin sheivattu vai puska – on täysin itsestä kiinni, miten alapääkarvoituksensa haluaa hoitaa – tärkeitä on, että tunnet itse olosi luontevaksi oman intiimialueesi kanssa. Sinä itse päätät mitä teet, haluatko pitää luonnontilan, trimmaatko hieman vai poistatko kaiken – valinta on VAIN sinun! Ei suinkaan ole epähygieenistä pitää kaikkea sitä, mitä luonto on sinulle antanut, paremminkin teet näin vain palveluksen intiimialueellesi. Mikäli päätät poistaa karvoja, ei sekään kuitenkaan sekoita täysin intiimialuettasi. Se tarkoittaa vain sitä, että sinun tulee pitää hyvää huolta siitä erityisen herkästä ihosta, joka paljastuu karvojen poistamisen jälkeen. Punaiset näpyt, karvatupentulehdukset sekä sisäänpäin kasvaneet karvat ovat kaikki häpykarvojen poistamisen aiheuttamia ongelmia.

Karvoitus on hyvin yksilöllistä sukupuolesta riippumatta: toisilla karvat ovat hyvin kiharia, toisilla suorempia, toisilla karvoitus on hyvin runsasta, toisilla harvempaa. Kaikki tämä on siis täysin normaalia.

Lämpimin terveisin

Po1nt / Asta