BDSM ilman seksiä

Terveys & ihmissuhteet

KYSYMYS

VASTAUS

Hei ja kiitos hyvästä kysymyksestä!

Wikipediassa aseksuaalisuus on määritelty näin: Aseksuaalisuus on seksuaalisen suuntautumisen muoto, jossa henkilö (aseksuaali) kokee hyvin vähän tai ei lainkaan seksuaalista vetovoimaa toisia henkilöitä kohtaan. Tästä huolimatta aseksuaalilla voi olla jopa voimakas libido eli seksuaalivietti. Hän voi myös kokea muunlaista vetovoimaa, esimerkiksi sensuaalista tai romanttista vetovoimaa, toisia henkilöitä kohtaan.

Toisin sanoen aseksuaalisuus ei sulje pois seksuaalisia kokemuksia ja seksuaalista kiihottumista, vaan kyse on siitä, että henkilö ei koe seksuaalista vetovoimaa toista ihmistä kohtaan. Alistamistilanne voi siis itse tilanteena muodostua seksuaalisesti kiihottavaksi ja silti ihminen voi määritellä itsensä aseksuaaliksi. BDSM on hyvin monimuotoinen kokonaisuus. Joillekin se on vahvasti seksuaalinen kokemus, mutta se voi olla myös monelle muulla tavalla vahvaa mielihyvää tuottava suhdekokemus, johon ei välttämättä liity seksuaalista kiihottumista.

Ylipäänsä seksuaalisen suuntautumisen luokittelut, niin kuin muutkin ihmisen ominaisuuksiin liittyvät luokittelut, eivät ole yksiselitteisiä ja kunkin luokittelun sisältä löytyy moninaisuutta.

Tiedot löysin SINUIKSI -sivuilta, jossa on paljon tietoa seksuaalisesta suuntautumisesta, seksuaalisuudesta, sukupuoli-identiteetistä, sukupuolen ilmaisemista yms.

Po1nt / Asta