Ejakulaationesteet

Terveys & ihmissuhteet

KYSYMYS

VASTAUS

Moikka ja kiitos hyvistä kysymyksistä.

Halusit tietää lisää ejakulaatio ja squirttausnesteistä.

Ejakulaatiosta ja nesteistä yleisesti

Pimpillisen ihmisen ejakulaatio ilmenee joillakin yksilöillä kiihottumisen ja orgasmin aikana.

Pimpillisen ejakulaatiossa pimpin ”eturauhasesta” (josta puhutaan myös Skenen rauhasena), erittyy mm. serotoniinia ja nestettä virtsaputkeen, joka purkautuu orgasmissa. Skenen rauhasten tehtävänä on kerätä kiihottumisen ja orgasmin aikana kertynyt erite ja kuljettaa se sitten virtsaputken suoria kanavia pitkin. Tämä yleisesti naisen ejakulaatioksi kutsuttu neste on vaaleaa ja hiukan paksuhkoa – sen koostumus muistuttaa siemennestettä.

Pimpillisen ejakulaation aikana erittyy kahta erilaista nestettä:

  • Suihkutusneste – neste, joka on väritöntä, hajutonta ja jota tulee usein suurina määrinä.
  • Ejakulaationeste – neste, joka koostumukseltaan muistuttaa siemennestettä. Yleensä hieman paksumpaa ja maitomaista.

Ejakulaation aikana erittyvä neste ei ole samaa nestettä, jota erittyy, kun pimpillinen kiihottuu ja kostuu. Pimpin ejakulaatiossa erittyvä neste on peräisin pimpillisen eturauhasesta. Neste on väriltään valkoista ja olemukseltaan paksua. Nestettä erittyy 0,89–0,52 millilitraa ja se sisältää pääasiassa PSA:ta eli prostataspesifistä antigeeniä. Se on prostata- eli eturauhassolujen tuottama valkuaisaine, jota löytyy pieniä määriä veriplasmasta.

Squirting-ilmiössä runsas neste purkautuu virtsarakosta. Tätä nestevuotoa ei pidä sekoittaa normaaliin orgasmiin, jossa pimpillinen erittää pienen määrän paksua tai maitomaista nestettä, vaan squirtaamisella viitataan vesipitoisen nesteen erittämiseen, joka vapautuu kirjaimellisesti “suihkauttamalla”. Neste on väritöntä ja sitä erittyy 120,67–56,36 millilitraa. Neste sisältää pääasiassa ureaa, kreatiniinia, virtsahappoa ja hitusen PSA:ta.

Omien eritteiden nauttiminen

Siemennesteen ja eristeiden näkeminen tai edes haistaminen voi olla kiihottavaa ja jotkut kokevat kiihotuksen tunteita myös eritteitä maistellessaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että eritteiden kautta voi tarttua joitakin seksitauteja. Muun muassa HIV, hepatiitti B ja C sekä klamydia voivat tarttua eritteiden mukana,  joten aina kannattaa olla tarkkana eritteiden kanssa, myös oman.

Suirttauksen neste on tunnistettavan makuista ja näköistä. Sen ei pitäisi tahmata paikkoja ja sen tulo kestää n. 30-50 sekuntia. Neste voi maistua happamalta ja olla hajutonta. Nesteen rakenne ja maku vaihtelevat naisen kuukautiskierron aikana, ruokavalion ja/tai aineenvaihdunnan takia, niin kuin tavallinenkin emätinneste. Eritteiden maku siis vaihtelee eri tilanteiden mukaan ja osittain myös ruokavaliolla ja aineenvaihdunnalla voi vaikuttaa eritteiden makuun.

Käsihygienia on hyvä muistaa etenkin emättimeen koskettaessa, jotta tulehduksia ei pääse syntymään. Sooloseksin jälkeen kannattaa käydä alapää- ja käsipesulla. Mikäli on kiinnostunut käyttämään itsetyydytykseen tarkoitettuja leluja käsien tai sormien lisäksi, on muistettava huolehtia myös lelujen puhtaudesta ennen sekä jälkeen käytön. Jotta hygieenisyys säilyisi, tulee lelujen olla aina vain omassa käytössä olleita. Lisäsuojana voi käyttää kondomia.

 

Jos haluat jutella asiasta vielä lisää, voit käydä juttelemassa esim, Väestöliiton seksuaalineuvonta-chatissa, jossa voit jutella asiasta nimettömästi asiantuntijan kanssa.

Mukavia hetkiä omasta kehosta nauttimiseen!

Po1nt / Asta