Eroon iltaruuanhimosta

Terveys & ihmissuhteet

KYSYMYS

VASTAUS

Hei!

Nälän tunne on haastava asia, koska sen tunnistaminen mieliteoista on kenelle tahansa vaikeaa.

Mainitsit painon laskusta ja voi todella olla, että syöt liian vähän. Voit myös kokeilla syödä iltapalan hiukan myöhemmin tai jakaa sen jopa kahteen, jos et epäile ruuan määrän olevan ongelma. Myös voi miettiä pitäisikö ruuan olla jotain muuta, vaikka kertomasi ruoka kuulostaa hyvin esimerkilliseltä. Kysymykseesi, sinulla voi olla nälkä.

Ruuan himoon taas iltaisin, voi yrittää vaikuttaa ylemmillä asioilla, mutta myös harjoittelulla. Jos ruuan himko iskee juuri kun on asettunut sänkyyn, kyse voi olla vain mieliteosta. Oletko huomannut tämän tapahtuvan jatkuvasti vai tiettyyn aikaan kuukaudesta? Jokaisen hormoonien taso vaihtelee, mikä voi johtaa mielihaluihin/isompaan kaloritarpeeseen toisessa kohtaa kuukautta. Jos himo on tiettyyn asiaan, voisiko sen lisätä pienessä määrin iltapalaan?

Jos hampaiden terveys huolettaa, kannattaa varata kotiin vaikka xylitol pastilleja, ettei tarvitsisi useasti harjata hampaita.

Kannattaa harkita että kävisit puhumassa asiasta terveydenhoitajalla (koululla tai terveysasemalla) ja pyytää päästä ruokaterapeutille, jos tuntuu että asia vie enemmän yöunia, mikä ei todellakaan ole hyväksi.

terveisin
Po1nt/Sanni