Kissan ruokaleikit

Muut

KYSYMYS

VASTAUS

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kissat ovat tottuneet näkemään vaivaa ruokansa eteen, ja siksi jotkut kissat voivat esim. leikkiä ruolla tai keksiä muita keinoja ruokailuhetken haastavammaksi tekemiseksi.

Syitä tassuilla syömiseen voi olla myös monia:

  •  kissan halu varmistaa ruoan lämpötila ja koostumus (tassut ovat joustavat ja herkät aistimaan)
  • epämukava ruokakuppi tai liian vilkas ympäristö. Kissat eivät tavallisesti pidä ruoka-astioista, joissa on korkea reuna, sillä ne haluavat tarkkailla ympäristöään samalla kun syövät. Korkeat reunat voivat aiheuttaa aistiärsykkäitä kissan viiksiin. Näissä tilanteissa kissa mieluummin ottaa ruokaa tassuihin ja syö sen tassuista. Voit kokeilla tarjoilla ruoan esim. tarjottimelta tai leveämmältä, matalammalta astialta. Kissan ruokailu on hyvä myös rauhoittaa mahdollisimman hyvin, sillä aistiärsykkeet saavat kissan vaiston hereille.
  • jotkut kissat vain mieluummin syövät tassuilla, sillä kokevat sen mukavammaksi tai osittain matkivat omistajiaan
  • kissa “simuloi” saalistamista eli käyttää tassujaan syödessään kuten tekisi luonnossa saaliilleen

Tassuilla syömisestä ei kuitenkaan ole suoraan mitään haittaa kissalle, mutta voit toki tarkistaa, kokeeko kissa jonkin asian syömiseen liittyen epämieluisana (esim. kulho tai ympäristö). Toisaalta kissat voivat tyypillisesti myös ruveta nirsoilemaan, jos jokin tuttu asia muuttuu yhtäkkiä, joten uusien kokeilujen tekemisestä voi myös olla haittaa.

Tärkeintä on kuitenkin, että kissasi syö normaalisti ja on terve!

Kisulle rapsutuksia lähettäen,

Po1nt / Asta