Pakettien takaisinlähetys postilta ja säilytysajat

Vapaa-aika

KYSYMYS

VASTAUS

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Aluksi sinun olisi hyvä tarkistaa, kuka pakettisi toimittaa (esim. Posti, Matkahuolto, DHL, Postnord, Ärräpaketti, DB Schenker) ja mikä on paketin toimitustapa (esim. automaatti vai palvelupiste). Eri toimittajilla on erilaisia käytäntöjä paketin säilyttämiseen ja takaisinlähetykseen liittyen.

Postin lähetysten säilytysajat ja lisäsäilytysajan osto

2 päivää: Lähilokerossa oleva lähetys

7 päivää: Paketit Postin palvelupisteestä ja automaateissa. Perille toimitettavat paketit ja kuljetusyksiköt, jotka on yritetty jakaa vastaanottajalle.

14 päivää: Kaikki kirjelähetykset. Paketit, joihin lähettäjä on ostanut pidemmän säilytysajan. Postin myymälästä tai myyntipisteestä noudettavat ulkomailta saapuneet ja ulkomailta palautuneet paketit.

Jos vastaanottaja ei nouda lähetystä säilytysajan sisällä tai kieltäytyy vastaanottamasta sitä, se palautetaan lähettäjälle hänen kotiosoitettaan lähinnä olevaan Postin palvelupisteeseen.

Kun pakettisi on toimitettu postiin, voit ostaa sille lisää säilytysaikaa. Klikkaa OmaPostin Lähetysten seuranta ja ohjaus -sivulta “Osta lisää säilytysaikaa”. Kuvake näkyy vain, jos säilytysaikaa voi ostaa. Minimi säilytysajan pidennys on 5 päivää (5 €). Sen jälkeen hinta on 1 €/päivä. Maksimissaan säilytysaikaa voi pidentää 28 päivään.

 

Matkahuollon pakettien säilytysajat ja lisäsäilytysajan osto

Kotimaan sisällä kulkevia lähetyksiä säilytetään 7 vrk, jonka jälkeen paketti palautetaan lähettäjälle. Paketin vastaanottaja voi rekisteröityä Matkahuollon sähköisten palveluiden käyttäjäksi osoitteessa www.matkahuolto.fi ja ostaa paketilleen lisää säilytysaikaa verkossa. Voit ostaa paketillesi lisää säilytysaikaa 7, 14 tai 21 päivän erissä suoraan verkosta, jos et pääse noutamaan pakettiasi säilytysajan puitteissa. Säilytysaikaa voit pidentää kaikissa muissa lähetyksissä, pois lukien lähetykset, joiden lähettäjä on estänyt säilytysajan pidentämisen tai lähetyksessä on Bussiennakko. Lisäaikaa ei voi ostaa lähetyksille, joissa noutopisteenä on pakettiautomaatti.

Hinnastosta en ole aivan satavarma, mutta matkahuollon sivujen hinnastosta löytyi hinnaksi: Säilytysajan pidennys 2€/ lähetys. Tästä ei kuitenkaan käy ilmi onko maksu 2€ per päivä, vai onko 2€ kertaluontoinen maksu, jolla saa säilytysaikaa suoraan esim. 21 päivää. Rekisteröitymällä asiakkaaksi ja paketin saavuttua Matkahuollolle näet tarkemman hinnaston.

 

Ärräpaketin säilytysajat

Lähetystä säilytetään vastaanottavassa R-kioskissa 14 vrk, jonka kuluessa lähetys on noudettava. Tämän jälkeen se palautetaan lähettäjälle siihen R-kioskiin, josta Ärräpaketti/Ärräpussi lähetettiin. Lisäaikaa ei voi ostaa.

 

 

Löydät muiden toimittajien omilta sivuilta käytäntöjä pakettien säilytykseen tai voit olla yhteydessä suoraan heidän asiakaspalveluunsa ja kysyä asiaa sieltä, mikäli sivuilta ei löydy kaikkea tarvitsemaasi tietoa.

 

Toivottavasti tästä oli sinulle apua!

Po1nt / Asta