Parveke talvikuntoon

Asuminen

KYSYMYS

VASTAUS

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Onko parvekkeesi lasitettu vai avoin- pääseekö lumi ja kosteus suoraan kosketuksiin kankaisiin ja pehmusteisiin ja kuinka usein? Jos kyseessä on esim. avoparveke, jossa pehmusteet ovat koko ajan lumessa, olisi ne hyvä säilyttää talven yli esim. häkkivarastossa.  Lasitetulla parvekkeella, johon lumi pääsee vain vaivalla, on turvallisempaa säilyttää pehmusteita myös talven yli. Toki jos haluat pelata varman päälle, on hyvä siirtää kaikki pehmusteet varastoon- siellä ne eivät varmasti altistu talven kylmyydelle ja kosteudelle.

Pehmusteiden talvenkestävyys on hyvin yksilöllistä eli riippuu miten se on valmistettu ja mistä materiaalista se on tehty. Varmista kosteuden kestävyys omista tuotteistasi esim. goolettamalla omat pehmusteesi. Tuolien ja sohvien patjat ja päälliset voi myös suojata ulkokalusteiden verhoilusuojalla. Käsittely suojaa kaikenlaista likaantumista ja kastumista ja estää lian imeytymisen ja homeen syntymisen tekstiiliin.

Sama pätee myös tekokasveihin ja muoviseen parvekemattoon- pääseekö talven kosteus niihin suoraan käsiksi ja missä määrin? Jos asia epäilyttää, laita ne varmuuden vuoksi varastoon.

Tekokasveja ja muovimaisia mattoja voidaan tehdä useista eri materiaaleista (esim. muovi, polyesteri), mistä johtuen on vaikea arvioida tarkkaan miten ne kestävät kosteutta ja viileyttä.

Moni kuitenkin pitää pehmusteet ja tyynyt parvekkeilla myös talvella, mikäli materiaalit sen vain kestävät. Tässä esim. inspiraatiota talviparvekkeeseen.

Eli lyhyesti: jos et ole aivan varma kestääkö materiaali talven yli, on se hyvä laittaa varastoon varmuuden vuoksi.

Kivaa kotoilua,

Po1nt / Asta