Terveellisimmät alushousut

Terveys & ihmissuhteet

KYSYMYS

VASTAUS

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Oikeanlaisten alusvaatteiden valitseminen on tärkeää ensinnäkin mukavuuden kannalta, mutta myös siksi, että näin vältät terveyshaitat joita voi seurata huonosti istuvista alusvaatteista. Alusvaatteilla on pitkä historia ihmisen pukeutumisessa. On todistettu, että jopa eräissä muinaisissa kulttuureissa käytettiin alusvaatteita, ja on yleistietoa, että nämä vaatekappaleet voivat edistää hyvää terveyttä.

Oikeat alusvaatteet ovat monen tekijän summa, kuten tyylin, materiaalin sekä olosuhteiden, joissa niitä käytetään tai joissa niitä suunnitellaan käytettävän. Yleisenä ohjenuorana voisi sanoa, että tiimalasivartalolle otollisin alushousumalli on tangat tai tait, päärynävartaloiselle hipsterit, omenavartaloiselle tait ja hoikalle stringit. Valitse kuitenkin juuri sellaiset alushousut, joissa sinun on mukava olla!

Yksi parhaista vaihtoehdoista materiaaliksi on puuvilla. Se on pehmeä, kevyt, luonnollinen ja allergiaa aiheuttamaton valinta, eli se ei aiheuta ärtymistä herkällä iholla. Puuvilla suojaa myös käyttäjäänsä kosteudelta, sillä se on imukykyinen ja hengittävä materiaali, ja se vähentää bakteereiden, sienten ja tulehdusten riskiä. Lisäksi tämä materiaali kestää monia pesuja, ja se auttaa pitämään ihon pH-tason hyvänä. Silkki ja keinokuitu eivät hengitä, minkä vuoksi kaikista tärkeimmät paikkasi saattavat muhia epämiellyttävästi. Hengittämättömät alushousut saattavat myös lisätä hiivatulehduksen mahdollisuutta.

Kun harrastetaan urheilua, keho erittää hikeä. Jos alushousut on valmistettu silkistä tai pitsistä, kosteus ei pääse poistumaan, ja se voi myöhemmin aiheuttaa emättimen tulehtumista.

  • Puuvillaiset alusvaatteet ovat hyvä valinta liikuttaessa. Hyviä imukykyisiä materiaaleja ovat myös mikrokuidut, polyesteri tai nailon.

Huolimatta alusvaatteiden materiaaleista, ne tulee vaihtaa heti urheilun jälkeen puhtaisiin. Intiimialueella tulisi välttää kosteutta, jotta voitaisiin vähentää tulehduksen riskiä.

Stringejä tulisi käyttää niin harvoin kuin mahdollista, sillä ne tekevät helpommaksi bakteerien kulkeutumisen peräaukosta emättimeen. Samasta syystä ne lisäävät virtsatietulehdusten riskiä. Ohuet kaistaleet saattavat myös hangata ihon ikävästi rikki.

 

Valitsemalla sopivimmat alusvaatteet voit estää paremmin ärsyttäviä tulehduksia ja muita hankalia ongelmia. Käytössä ja pesussa alushousut väistämättä venähtävät. Pelkästään tämän vuoksi ne kannattaa vaihtaa uusiin tarpeeksi usein.

Lämpimin terveisin,

Po1nt / Asta