Tyttöjen masturbointi

Terveys & ihmissuhteet

KYSYMYS

VASTAUS

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Luotettavia ja ajantasaisia sivustoja on monia, listaan niistä tähän alle muutamia.

Sexpo

Sexpon sivuilta löydät runsaasti koottua ja ajantasaista tietoa kaikkeen seksuaalisuuten liittyvästä. Neuvonta välilehden alta löydät artikkeleita sekä voit kysyä ja lukea kysymyksiä.

Sexpo on tehnyt myös pitkän julkaisun sooloseksistä eli masturboinnista.

Tässä on tuosta artikkelista muutama kohta:

  • Sooloseksi, runkkaaminen, sormettaminen, tumputtaminen, hanskaan veto, eli itsetyydyttäminen on erinomainen tapa tutustua omaan kehoon ja seksuaalisuuteen sekä nauttia siitä. Sooloseksin aikana keho rentoutuu ja vapautuu mielihyvähormoneja. Sooloseksin aloittamiselle tai lopettamiselle ei ole mitään ikärajaa vaan jokaisella on oikeus nauttia omasta kehostaan iästä riippumatta.
  • Itsetyydytyksen apuna ja tehosteena voi käyttää liukuvoidetta tai jotakin muuta liukastetta, kuten öljyjä. Myös seksikaupoissa myytävät vibraattorit, tekovaginat, tapit, tekoanukset ja muut lelut voivat olla osa sooloseksiä. Lue seksivälineistä lisää täältä.
  • Vartalon eri kohtia voi hyväillä suihkulla ja kokeilla, miltä eri lämpötilat ja paineet tuntuvat. Sooloseksiin voi liittyä myös kehon hyväileminen omin käsin esimerkiksi rinnoista, nänneistä tai reisien sisäpinnoilta. Mikä tahansa kehon kohta voi reagoida kosketukseen ja tuottaa nautintoa. On ihan sallittua ja tavallistakin harrastaa sooloseksiä vaikka joka päivä ja useammankin kerran päivässä, kunhan se ei aiheuta kipua, eikä häiritse arkielämän puuhia.
  • Tapoja sormettaa on hyvin monenlaisia: jotkut vain koskettelevat ulkopuolelta, eivätkä työnnä sormia sisään, toiset nauttivat suuresti myös sormien sisään työntämisestä.
  • Klitorista voi hyväillä sormilla esimerkiksi painamalla, edestakaisella tai pyörivällä liikkeellä joko sen vierestä tai päältä. Kannattaa kokeilla eri liikkeitä ja voimakkuuksia, ja tutkia, mikä tuntuu hyvälle. On myös suositeltavaa tutustua omaan vaginansa peilin kanssa, sillä sen tunteminen parantaa tietoisuutta siitä, mikä tuntuu hyvältä ja missä.
  • Sormettamisen lisäksi pimppiä voi esimerkiksi suihkuttaa vedellä. Voi kokeilla miltä eri lämpötilat ja paine tuntuvat. Myös hankaaminen esimerkiksi tyynyä tai peittoa vasten voi tuntua hyvältä.
  • Monet harjoittavat sooloseksiä työntämällä erilaisia esineitä emättimeen. On mahdollista kokeilla esimerkiksi dildoa eli hieromasauvaa tai jotakin muunlaista seksilelua, kurkkua, banaania, sähköhammasharjaa tai kynttilää. Kondomia on suositeltavaa käyttää silloin, kun esineiden puhtaudesta ei ole täyttä varmuutta (mm. hedelmät, kasvikset tai arkikäytössä olevat esineet). Jotkut käyttävät esineiden kanssa liukuvoiteita tai öljyjä. Niiden käyttäminen on usein makuasia, mutta liukuvoiteita kannattaa käyttää, etenkin jos esine aiheuttaa epämukavaa hankausta tai liukuu huonosti.

Lisää voit lukea Sexpon artikkelista.

Hyvä kysymys

Myös Hyvä kysymys sivusto kokoaa paljon nuorilta tulleita kysymyksiä erilaisista aiheista, myös seksuaalisuudesta. He ovat myös julkaisseet “miten tytöt runkkaa” artikkelin, josta voit myös saada lisää tietoa.

Fressis

Myös Fressis sivustolta löydät tietoa ja kysymyksiä eri elämän osa-alueista, myös seksuaalisuudesta.

Hiv- point

Myös Hiv-pointin sivuilla on paljon hyödyllistä tietoa seksistä ja seksitaudeista.

Nuorten netti

Nuorten netin sivuilla on rutkasti tietoa seksuaalisuudesta ja muista elämän asioista.

 

Toivottavasti näistä on sinulle apua!

 

Ihania hetkiä oman kehon kanssa,

Po1nt / Asta