Koulunuorisotyön tavoitteena on olla nuorille koulussa turvallinen läsnä oleva aikuinen, jolla on aikaa kohdata ja kannustaa oppilaita. Koulunuorisotyö on nuoren kokonaisvaltaista kohtaamista koulussa. Koulunuorisotyöntekijä tekee yhteistyötä koulussa opettajien, oppilashuollon ja muun henkilöstön kanssa. Koulunuorisotyöntekijä mahdollistaa notkean yhteistyön nuorisotyön ja koulumaailman välillä.
Aapo kohtaa nuoria välitunneilla olemalla koululla kiireetön aikuinen, jolla on aikaa kohdata nuoria. Välitunneille Aapo järjestää tekemistä mm. välituntitoiminnan ja tapahtumien kautta. Erikoisuutena on on perjantain välituntikahvit yhteistyökumppaneiden kanssa.
Aapo on mukana myös ryhmäytys- ja teematuntien pidossa sekä koulun tukioppilastoiminnassa ja oppilaskunnan hallituksen toiminnassa.
Aapon luo voi tulla joko yksin tai kaverin kanssa. Myös ryhmillä voi olla välituntivarauksia koulunuorisotilalle.
Koulun jälkeen koulun nuorisotilalla Aapon toimesta järjestetään sekä avo-, harraste-, että pienryhmätoimintaa. Toiminta on nuorilähtöistä ja avotoiminnassa nuoret voivat vapaasti hyödyntää nuorisotilan välineistöä ja viettää aikaa.
Koulunuorisotilalta löytyy muun muassa pelikonsoleita, biljardi ja pingis, erilaisia urheiluvälineitä ja lautapelejä. Tilassa on myös pikkukeittiö. Nuoret voivat lainata nuorisotilan välineitä omaan käyttöönsä koulun aikana.
Aapon voi toisinaan tavata myös eri alueiden nuorisotiloilla.
Hatsalan koulunuorisotilan aukioloajat:
Nuorisotilalla voivat käydä Hatsalan koulun nuoret.
Ma-ke ja pe
Klo 13.15–16.00
Torstaisin järjestetään nuoren pitämä lautapelikerho klo 15–17.
Rebekka aloitti Jynkänlahdessa uutena koulunuorisotyöntekijänä syksyllä 2023.
Rebekalta löytyy koululta oma pieni tila. Tilassa voi pelata eri lautapelejä ja osallistua erilaisiin kilpailuihin (kuukausikisa, musavisa, tietovisa).
Rebekan kanssa kohtaaminen voi tapahtua matalalla kynnyksellä työhuoneessa, käytävillä, ulkona sekä tarvittaessa etänä ja somessa. Joskus pieni keskustelutuki riittää siihen, että koulupäivän jatkaminen onnistuu.
Välituntitoimintaa järjestetään työhuoneella sekä koulun aulassa. Tarjolla on muun muassa lautapelejä ja erilaisia kilpailuja. Yhteisöllistä toimintaa järjestetään eri teemapäivien ympärille. Näiden suunnittelussa ja toteutuksessa ovat mukana oppilaskunnan hallitus ja/tai tukioppilaat.
Rebekka on koululla nuoria varten ollen turvallinen ja läsnä oleva aikuinen koulun arjessa. Nuori voi tulla juttelemaan juuri siitä asiasta, mistä nuori itse haluaa keskustella.
Rebekkaan voi olla yhteydessä, jos kaipaa keskustelutukea tai ihan vain seuraa, pientä hengähdystaukoa koulupäivän aikana tai jos kaveriasiat mietityttää.
Teemu järjestää koululla muun muassa välituntitoimintaa, yhteisöllisyyttä tukevia tapahtumia, ryhmäytyksiä ja teemallisia oppitunteja. Teemun voi tavata matalalla kynnyksellä koulupäivän aikaan välitunneilla tai sovitusti koulun aikana tai koulun jälkeen. Teemu ohjaa myös Liikkuva koulu -pienryhmätoimintaa sekä tekee yhteistyötä tukioppilastoiminnassa ja oppilaskunnan hallituksen kanssa.
Teemun tavoittaa pääaulan läheisyydessä olevasta pienestä työskentelytilasta koulupäivisin (paitsi keskiviikkoisin). Tila sopii hienosti keskusteluun ja hengähdyshetkiin, mutta tilasta löytyy myös kelpo valikoima välineitä välituntikäyttöön sisälle tai ulos.
Fyysisen läsnäolon lisäksi Teemun tavoittaa muun muassa Wilmassa. Teemun kanssa voi pohtia omaa elämää liikuttavia asioita ja tarvittaessa Teemu tekee yhteistyötä niin kuraattorin, psykologin kuin muun koulun henkilöstön kanssa. Keskustelut nuoren kanssa ovat kuitenkin aina luottamuksellisia.
Teemu on koululla kaikkia nuoria varten. Mikäli sinulla on ideoita, mitä toimintaa koulussa voisi olla tai haluaisit tulla osaksi vapaaehtoistoimintaa, ole yhteydessä Teemuun!
Joonas järjestää Pyörön yläkoululla esimerkiksi välituntitoimintaa, ryhmäyttävää toimintaa luokissa sekä on mukana koulun erilaisissa teemapäivissä. Iso osa Joonaksen arjesta on myöskin puhtaasti nuorten kohtaamista ja juttelua kuulumisista sekä koulupäivän aikana kouluviihtyvyyttä parantavien ajanviettomahdollisuuksien tarjoamista.
Joonaksella on koululla oma tila, jossa nuoret voivat koulunkäynnin niin salliessa käydä pelailemassa esimerkiksi pleikkaria, lautapelejä tai pöytäfutista. Tilaan saa tulla myöskin vain hengähtämään hetkeksi tai juttelemaan koulunuorisotyöntekijän kanssa.
Joonakseen voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä esimerkiksi kouluviihtyvyyden, kaveriasioiden ja muihin mietityttävien asioiden suhteen.
Oppilaitosnuorisotyö näkyy arjessasi mm. kohtaavina ja helposti lähestyttävinä turvallisina aikuisina, joilla on antaa ennen kaikkea aikaa! Haluamme auttaa sinua saavuttamaan opiskeluihin liittyviä tavoitteita, mutta myös tarjota arkista tukea ja keskusteluapua mieltä askarruttaviin asioihin.
Saatat tavata meidät myös oppilaitoksen käytävillä, opiskelijoiden taukotiloissa, luokkahuoneissa ja työsaleissa. Osallistumme ryhmäytyksiin ja erilaisiin opiskelijoille suunnattuihin tapahtumiin ja tempauksiin. Moikataan kun tavataan!
Oppilaitosnuorisotyötä Sakkyssa kehitetään hankkeessa Wörtti – Polkuja yhdenvertaiseen osallisuuteen aikavälillä 1.4.2024-31.12.2026. Hanketta rahoittaa Euroopan unionin sosiaalirahasto plus (ESR+).
Lisätietoja hankkeesta linkkipainikkeen takana!
044 718 1464
mirva.martikainen@kuopio.fi
Alueena:
Puijonlaakso, Rypysuo, Julkula, Päiväranta, Inkilänmäki, Pihlajalaakso, Itkonniemi, Linnanpelto, Männistö, Saarijärvi A+B, Kelloniemi, Kettulanlahti ja Ranta-Toivala.
Kouluyhteistyö: Hatsalan koulu, Puijonsarven koulu, Kuopion Klassillinen lukio, STEP ja Luovi.
044 718 1977
miia.mertanen@kuopio.fi
Alueena:
Puijonlaakso, Rypysuo, Julkula, Päiväranta, Inkilänmäki, Pihlajalaakso, Itkonniemi, Linnanpelto, Männistö, Saarijärvi A+B, Kelloniemi, Kettulanlahti ja Ranta-Toivala.
Kouluyhteistyö: Hatsalan koulu, Puijonsarven koulu, Kuopion Klassillinen lukio, STEP ja Luovi.