- Sivu päivitetty 1.12.2023
Ohjaamolla on n. 2 päivänä viikossa tavattavissa TE-asiantuntija Sirkka. Sirkka auttaa sinua te-palvleuiden asioiden hoidossa ja kertoo heidän palveluista. Sirkka auttaa myös työnhaun käynnistämisessä ja ilmoittautumisessa työttömäksityönhakijaksi.
Ohjaamosta saat lisätukea mm. työnhakuun ja työnhakuun vaadittavien asiakirjojen tekemiseen (esim. CV, työhakemus).
Voit tulla Ohjaamoon pohtimaan yhdessä työllisyyspalveluiden nuorten työhönvalmentaja Jussin kanssa, mikä työ voisi olla juuri sinun juttu.
Jussi auttaa myös etsimään työpaikkoja ja neuvoo kuinka niihin voi hakea.
Ohjaamosta saat tietoa eri koulutusmahdollisuuksista, ohjausta ammatinvalintaan ja
omien tavoitteidesi kirkastumiseen sekä sen pohjalta oman koulutuspolkusi suunnitteluun.
Autamme myös hakemusten tekemisessä oppilaitoiksiin sekä opiskeluihin haettavien tukien hakemisessa.
Ohjaamosta saat apua taloudenhallintaan ja suunnitteluun.
Kartoitamme yhdessä tilanteesi ja selvitämme mm. mahdollisuutesi erilaisiin tukiin.
Autamme myös hakemusten täyttämisessä.
Ohjaamossa saat tarvittaessa apua myös Kelan verkkopalveluiden käytössä, ja neuvontaa Kela-asioissa.
Terveydenhoitaja tavattavissa Ohjaamolla kerran kuukaudessa
Liikuntaneuvoja tavattavissa Ohjaamossa kerran kuukaudessa.
Työntekijä mielenterveys/päihdepalveluista tavattavissa ohjaamossa viikoittain
Ohjaamosta saat henkilökohtaista tukea, ohjausta ja neuvontaa asumiseen liittyvissä asioissa.
Onko edessä muutto, etkä tiedä mitä kaikkea tulisi ottaa huomiion?
Pohditko mitä tukea voisit saada asumiseen? Mietityttääkö jokin muu asia asumisessa?
Ohjaamosta saat apua, tukea ja neuvontaa mm. edellä mainittuihin asumisen kysymyksiin.
Ohjaamossa järjestetään ryhmätoimintoja erilaisin teemoin,esimerkiksi jännittäjäryhmä sosiaalisten tilanteiden jännittäjille.
Ohjaamsta saat tukea ja ohjausta arjenhallintaan.
Ohjaamossa voit yhdessä etsivän nuorisotyöntekijän kanssa pohtia, mikä voisi olla Varkaudessa mielekästä tekemistä juuri sinulle. Etsivät nuorisotyöntekijättukevat sinua omanlaisen ja itselle sopivan arjen rakentamisessa, arjenhallinan ja mielekkään tekemisen kautta.
HOT-muutosvalmennus on taitoharjoittelua, jonka tarkoituksena on lisätä hyvinvointiasi. Valmennus (noin 6-8 tapaamista)
voi auttaa sinua esimerkiksi elämän suunnan etsimisessä, stressin hallinnassa tai kun haasteenasia ovaat mielialapulmat tai jännittäminen.
HOT-Valmennuksessa selkiytetään sitä, mikä juuri sinulle on tärkeää. Harjoittelet keskittymään tähän hetkeen ja opit huomaamaan, mitkä valinnat vievät kohti sinulle tärkeitä asioita ja mitä poispäin niistä. Harjoittelet luomaan omia tavoitteita ja ottamaan pieniä konkreettisia askeleita niitä kohti.
Varkauden Ohjaamon koulutettuna HOT-valmentajajana toimii Ohjaamon palvelukoordinaattori Suvi
Ohjaamo järjestää 13-29- vuotiaille nuorille erilaisia ryhmätoimintoja.
Osa ryhmistä on niin kutsuttuja avoimia ryhmiä, joihin voi tulla mukaan milloin vain, mutta osa ryhmistä on suljettuja.
Tältä sivulta löydät tietoja Ohjaamon eri ryhmistä!
Jos sulle tulee jotain kysyttävää tai haluat ilmoittautua ryhmiin, niin laita ihmeessä viestiä tai soita Ohjaamon luuriin: 044 4442678 tai laita sähköpostia ohjaamo@varkaus.fi
Ryhmä kokoontuu 4.9. alkaen maanantaisin klo 14-16.
Höntsätoiminta on iloa tuottavaa, kaikille avointa ja osaamisesta riippumatonta toimintaa.
Ryhmässä tehdään mukavia, iloa ja hyvinvointia tuottavia asioita yhdessä. Ryhmään osallistuvat pääsevät myös itse vaikuttamaan siihen mitä ryhmässä tehdään.
Tule liikkumaan ja kokeilemaan erilaisia liikunnanmuotoja ja vapaa-ajan toimintoja yhdessä!
Ryhmään voi tulla mukaan ilman ilmoittautumista. Ryhmä kokoontuun Ohjaamolle ennen toimintoihin lähtemistä. Seuraa ilmoittelua Ohjaamon some-tileillä.
Ryhmässä on mahdollisuus kokeilla erilaisia taideterapeuttisia menetelmiä, kuten kuvan tekemistä, kirjoittamista, soveltavaa taidetta, musiikkia, liikettä savityöskentelyä jne. Ryhmäläisten toiveita otetaan huomioon. Aikaisempi taiteellinen työskentely ei ole este eikä ehto ryhmään osallistumiselle. Tässä ryhmässä ei tarvitse osata, kyetä, päteä eikä pärjätä, vaan mahdollisuus kokeilla. Tärkeintä on vain tulla paikalle.
Ryhmä alkaa 10.1.2024. Ryhmän tapaamiset ovat Ohjaamolla, toisen kerroksen ryhmätilassa keskiviikkoisin klo 15.30-17.30.
Kaikki ryhmään tulijat tavataan ennen ryhmää tutustumiskäynnillä tammikuun alussa.
Ilmoittautumiset ryhmään Ohjaamon palvelukoordinaattori Suville
Buusti on suunnattu yläkoulun 9. luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille, joilla on haasteita opintojen suorittamisessa.
Buustissa yksilöllistä tukea koulunkäyntiin ja opiskeluun tarjoaa Waltterin koulun erityisopettajat yhteistyössä Ohjaamon kanssa.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
suvi.m.mikkonen@varkaus.fi
0417316283
Ohjaamoon voit tulla aukioloaikoina tekemään työhakemuksia itsenäisesti tai yhdessä Ohjaamon työntekijöiden kanssa. Ohjaamon tiloista löytyy oma huone itsenäistä työskentelyä varten, jossa on asiakaskäyttöön oma tietokone ja tulostin.
Mistä työnhaku kannattaa aloittaa? Ja milloin? Mitä tarvitsen työpaikan hakemiseen?
Alla muutama linkki, joista löytyy ilmoituksia avoimista työpaikoista.
Mitä tarvitsee työpaikan hakemiseen?
Työntekijää hakiessa työnantaja pyytää toimittamaan usein työhakemuksen ja CV:n.
Työhakemuksen tavoitteena on että pääsee työhaastatteluun. Tee jokaista työpaikkaa varten oma hakemus, jossa kerrot miksi juuri sinä olisit hyvä siihen työhön. Työpaikkailmoitukset kannattaa lukea huolella, niissä mainitaan usein millaista henkilöä tehtävään etsitään ja mitä työtehtäviä työhön kuuluu. Hakemuksessa kannattaakin korostaa tehtävien kannalta oleellista osaamistaan.
No mikäs se CV sitten on?
Curriculum Vitae (CV) eli ansioluettelo on selkeä ja tiivis luettelo, josta löytyvät kaikki oleelliset tiedot työnhakijasta. Oman nimen lisäksi CV:ssä kannattaa kertoa mm. koulutuksesta, jo hankitusta työkokemuksesta ja aiemmista työpaikoista, kielitaidosta ja harrastuksista. Älä ole huolissasi, jos sinulla ei ole vielä työkokemusta jota mainita, korosta silloin CV:ssä harrastuksiasi, omia kiinnostuksen kohteita ja omaa osaamistasi jota työssä voisit hyödyntää. Duunitori.fi sivustolta löytyy vinkkejä ja malleja kuinka CV kannattaa tehdä.
Työhakemusta ja CV:tä kirjoittaessa kannattaa olla huolellinen ja kirjoitusvirheet kannattaa korjata pois.
Tästä löydät kootusti linkkejä nuorille sopivista avoimista työpaikoista.
Tästä löydät Varkauden alueella haussa olevia kesätyöpaikkoja.
TE-palveluiden tarjoama työvoimakoulutus suunnataan aloille, joilla on suurin tarve työntekijöistä. Jos haluat hankkia työssä tarvittavan kortin tai luvan työvoimakoulutuksena, sinulla tulee olla tiedossa korttia tai lupaa edellyttävä työpaikka tai sinun tulee muulla tavoin osoittaa, että lupakorttikoulutus parantaa työllistymistäsi olennaisesti ja välittömästi.
Työvoimakoulutus on sinulle maksutonta, joten sinun ei tarvitse maksaa osallistumis- tai tutkintomaksuja. Tosin esimerkiksi kuljetusalan koulutuksissa mahdollinen ajokortin suorittaminen on omakustanteinen.
Koulutukseen valitaan ensisijaisesti työttömiä tai henkilöitä, joiden työt ovat loppumassa. Voit kuitenkin tulla valituksi, vaikka olisit työssä tai yrittäjä, jos koulutuksen todetaan edistävän työllistymistäsi nykyisessä työssäsi tai tukevan alan vaihtoa. Koska työvoimakoulutukset ovat aikuiskoulutusta, alle 20-vuotiaat pääsevät niihin harvoin.
Tavattavissa Ohjaamolla 2-3 päivänä viikossa. Seuraa Ohjaamon somesta.
Kalle kuuluu 3 henkgen tiimiin joka päivystää Ohjaamolla vuoroviikoin. Kallen päivystys on tiistaisin n. 3 viikon välein.
Riitta kuuluu 3 hengen mt/päihdetyön tiimiin, joka päivystää Ohjaamolla vuoroviikoin. Riitan päivystys torstaisin n. 3 viikon välein.
Tarja päivystää Ohjaamolla n. kerran kuukaudessa.
Niina päivystää Ohjaamolla n. kerran kuukaudessa.
Katja päivystää Ohjaamolla n. kerran kuukaudessa.
Tarja päivystää OhjaamoKelan palvleuasiantuntija Tiina on tavattavissa Ohjaamolla kuun 3 keskiviikko klo 13-15