Varkaus

Osallisuustoiminta

Sivua muokataan!

Osallisuustoiminnan lähtökohtana on, että nuori voi omaehtoisesti osallistua yhteiseen toimintaan ja kokea kuuluvansa yhteisöön. Nuorten osallisuus ja kuulemisen rakenteet ovat jo olemassa ja kasvaneet osaksi nuorisopalvelujen työnkuvaa.  

Demokratian oppimisympäristöt ovat vahvasti läsnä nuorisopalveluilla, joita voidaan toteuttaa nuorisolähtöisesti. Tutustu nuorisovaltuuston Wanuvan ja Lastenparlamentti Warpasiin.  

Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva

Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva on 13-22-vuotiaista varkautelaisista nuorista koostuva kaupunginhallituksen alainen nuoria koskevien asioiden asiantuntija- ja yhteistyöelin. Nuorisovaltuusto Wanuva on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton nuorten vaikuttajaryhmä. Mukaan toimintaan voi tulla milloin vain kaksivuotisen toimikauden aikana. 

 

Wanuvan toimipiste sijaitsee Nuorten Talolla, käynti B3 ovesta (Osmajoentie 28 b, 78210 Varkaus) 

 

Nuorisovaltuusto Wanuva kokoontuu joka kuukauden toinen tiistai klo 16 – 17.30. 

Wanuvan erivärisiä logoja 4 kappaletta
Maijun kasvokuva Walkers kehyksessä

Maiju Vaalimaa

Nuorisonohjaaja
-Walkers-

044 743 6634
maiju.vaalimaa@varkaus.fi

Pöytäkirjat

Jäsenet

Helmi
Härkönen

Puheenjohtaja

helmaharkonen039@gmail.com

Ari
Pöysti

Varapuheenjohtaja

anna Hynninen

Sihteeri

tiedotusvastaava

Heidi
Matilainen

Varasihteeri

 

Lasten parlamentti Warpaset

Warpaset eli Varkauden Lasten Parlamentti tuo koulussa tapahtuvan osallisuutta ja yhteisöllisyyttä edistävän toiminnan vuorovaikutukseen kunnan tasolle. Osallistujat ovat koulujen oppilaskuntien valitsemia ja heitä on kolme jokaiselta alakoululta. Warpaset kokoontuu kaksi kertaa vuodessa Varkauden kaupungintalon valtuustosalissa. Puheenjohtajana toimii kuntatason päättäjä ja sihteerinä nuorisopalvelujen osallisuuskoordinaattori. 

Oppilaskunta on oppilaiden virallinen lakiin ja opetussuunnitelmaan perustuva vaikuttamisväylä. Oppilaskunnan on lain mukaan saatava vaikuttaa oppilaita koskeviin asioihin, erilaisiin suunnitelmiin ja vaikkapa koulun asoihin. 

 

Yhteyshenkilö 
Lähiesimies 
Kati Rytilahti puh. 044 444 2289 

Warpasten logo