Varkaus

Vapaaehtoistoiminta

Varkauden kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa nuorisotyön parissa tehtävää vapaaehtoistyötä kahdessa eri toimintamuodossa. Voit hakeutua mukaan vapaaehtoistyöhön Zemppari-toimintaan tai Walkersin parissa. Tutustu molempiin vaihtoehtoihin tällä sivulla. 

Zemppari-toiminta

Zemppari-toiminta on Nuorten Palvelu ry:n koordinoimaa tukihenkilötoimintaa 12–29 -vuotiaille nuorille. Zemppari on koulutuksemme käynyt täysi-ikäinen luotettava vapaaehtoinen, joka toimii nuoren kaverina vapaa-ajalla ja tukijana arjen kiemuroissa. Toiminnan toteuttamisen lähtökohtana on nuoren yksilöllisen tilanteen ja tuen tarpeen huomioiminen. Tuen tarve voi liittyä esimerkiksi perhetilanteeseen, ihmissuhteisiin, vapaa-ajanviettoon, opiskeluun, työssäkäyntiin tai mielenterveyteen liittyvin haasteisiin.

 

Toimintaa on Kuopiossa ja Varkaudessa.

Varkaudessa Zemppari-toiminnasta vastaa Erja Kainulainen.

Zempparijuliste
Kasvokuva Erjasta

Erja Kainulainen

Erityisnuorisotyöntekijä

040 841 7400
erja.kainulainen@varkaus.fi

Walkers-toiminta

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön toimintamuoto, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Walkers on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta toimintaa. Varkauden kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Aseman lapset ry:n kanssa. Mukana liikkuvaa nuorisotyötä ovat toteuttamassa nuorisopalvelujen lisäksi Varkauden seurakunta ja Päihdeklinikka sekä koulutetut vapaaehtoiset aikuiset.

Hei sinä nuoruuden veteraani! Sinusta Wapari?

Uusia vapaaehtoisia aikuisia tarvitaan toimintaan! Jokainen vapaaehtoinen aikuinen koulutetaan eikä erityisosaamista vaadita. Koulutuksen jälkeen vapaaehtoiset osallistuvat oman aikataulunsa puitteissa. Toiminta on ammatillisesti ohjattua eikä työvuoroissa koskaan tarvitse olla yksin. Koulutus on maksuton. 

Mikäli heräsi kysymyksiä tai kaipaat lisätietoa, ota yhteyttä Maijuun!

Maijun kasvokuva Walkers kehyksessä

Maiju Vaalimaa

Nuorisonohjaaja
-Walkers-

044 743 6634
maiju.vaalimaa@varkaus.fi