Mikkelin nuorisopalvelut

Mikkelin nuorisopalvelut

AJANKOHTAISTA:

Mikkelin nuorisopalvelut järjestää nuorille ja nuorisotyön verkostolle ilmaisesityksen elokuvasta Hard to Break torstaina 2.5. klo 18–20.30 Elokuvateatteri Ritzissä. Tilaisuuteen voi ilmoittautua alla olevasta linkistä. 

 

Ohjelma: 

klo 17.30-18 – Ovet auki 

klo 18-18.30 – Aloitus, elokuvatekijöiden esittely

klo 18.30-20 – Elokuva Hard to Break 

klo 20-20.30 – Loppukeskustelu, purku 

Elokuvan esittely: 

Hard to Break on energinen ja intiimi kasvutarina Atesta ja Jonsusta. Atella on aina seuraavat bileet tiedossa, ja hän rakastaa viihdyttää 40 000 Snapchat-seuraajaansa, joille hän jakaa elämän ylä- ja alamäet sensuroimattomasti. Jonsu löytää Aten myötä uuden ystäväporukan, jonka ilmapiiri ilman sääntöjä alkaa vetää häntä puoleensa. Hiljalleen Atte ja Jonsu ajautuvat vaikeuksien kierteeseen etsiessään hyväksyntää sosiaalisen median seuraajilta ja ikätovereilta. 

Elokuva on yhtä nopeatempoinen kuin nuorten jatkuvasti muuttuvat ihmissuhdestatukset, hiustyylit ja sosiaalinen media, jota he kuluttavat 24/7. Elokuva piirtää rehellisen kuvauksen 2020-luvun nuoruudesta, jossa päihteistä ja väkivallasta tulee osa nuorten todellisuutta.

Mikkelin esitykseen saapuu myös elokuvan ohjaajat Anna-Maija Heinonen ja Krista Moisio. Elokuvan tavoitteena on kertoa rehellinen ja toiveikas kasvutarina suoraan nuorten maailman keskiöstä, päähenkilöiden omasta näkökulmasta kerrottuna. Heidän tarinallaan haluamme osoittaa, etä elämä voi joskus olla sotkuista, mutta virheet eivät määritä meitä. Haluamme korostaa heidän sinnikkyyttään ja luoda yhteiskunnassa tilaa nuorten äänelle, jonka koemme olleen sivuutettuna liian pitkään. 

Ikäraja/varoitus:

Ikäraja K-12. Elokuva sisältää päihteitä ja vahvoja kohtauksia.

Hard to Break elokuvan julistekuva. Kannessa Atte ja Jonsu.