Kuopion nuorisopalvelut

Kuopion nuorisopalvelut

Aluetiimimalli

Kuopion nuorisopalvelut jakaantuvat kuuteen eri aluetiimiin. Tiimimalli on luotu 2022 kevään aikana ja tiiminvetäjien vastuu kestää valtuustokauden verran, jonka jälkeen haetaan nuorisonohjaajien keskuudessa uudet tiiminvetäjät. Tiiminvetäjät muodostavat nuorisopäällikön kanssa johtotiimin, jonka tehtäviin kuuluu luoda Kuopion nuorisopalveluiden suuntaviivat työntekoon.

Tiimin vetäjinä toimivat tällä hetkellä Henna-Riina Heikura (Kuikkalammen nuorisotila Kuikkis), Sanna Emilia Hynninen (Petosen vapaa-aikatilat Pinari),  Jari Kankkunen (Etsivä nuorisotyö), Janne Kuitu (Kulttuuriareena 44), Kimmo Pölkki (Maaningan nuoriso- ja urheilutalo Komppis) ja Asta Sajaniemi (Männistön nuorisotalo Latari).

Vastuuhenkilöt eri toiminnoista

Nuorisovaltuuston tukemisesta vastaa Enni Heiskanen ja Ulla Vuori.

Lasten Parlamentti on yhteistyössä perusopetuksen kanssa. Perusopetuksen puolelta vastaa Anne Peltola-Juvonen ja nuorisopalveluiden puolelta Ulla Vuori ja Enni Heiskanen.

Kulttuurinen nuorisotyö on keskittynyt Kulttuuriareena 44:lle, mutta nuorisotaloilla tarjotaan kulttuurista nuorisotyötä.

Kansainvälisen nuorisotyön osaaminen löytyy Janne Kuidulta.

TUVA ja  Tekevä9 yhteistyöstä vastaa eritysinuorisotyöntekijät Lauri Kuronen ja Jessica Pitkänen.

Koulunuorisotyö

Koulunuorisotyö lähti Kuopiossa hankkeen kautta liikenteeseen ja on nyt vakiintunut kolmelle suurimmalle yläkoululle Kuopion kaupunkialueella: Hatsalassa, Ylä-Pyörössä ja Minna Canthin koulussa.  Neljäs koulunuorisotyöntekijä on aloittanut syksyllä 2023 Jynkänlahdessa vuoden kestävässä hankkeessa.

Kohdennettu nuorisotyö

Kuopiossa kohdennettua nuorisotyötä tehdään

  • etsivässä nuorisotyössä, joka on suunnattu 16-29-vuotiaille nuorille.
  • erityisnuorisotyössä, jossa toimii kaksi työparia. Lauri Kuronen ja Jessica Pitkänen vastaavat alle 16-vuotiaiden kanssa tehtävästä työstä. Tuija Argillanderin ja Teemu Koposen kohderyhmänä ovat nuoret aikuiset, keiden elämää päihteet haittaavat.
  • Itä-Suomen poliisilaitoksen moniammatillisessa ankkuriryhmässä, jossa käsitellään nuorten rikollista käyttäytymistä ja pyritään puuttumaan ennaltäehkäisevästi nuorten käytökseen. Kujalla- hankkeen työntekijä Mari Savolainen-Paananen on nuorisopalveluiden työntekijänä ankkuriryhmässä.

Kuopion alueella tarjottavia palveluita

Pohjois-Savon hyvinvointialueen Nepsy-tiimi

Nepsy-tiimi toimii koko Pohjois-Savon alueella. Tiimin kohderyhmänä ovat 4–29-vuotiaiden kanssa työskentelevät kuntien, hyvinvointialueen, seurakuntien, järjestöjen, hankkeiden sekä yhdistysten työntekijät. Hankeaika on 1.8.2023- 30.6.2025. Tiimissä työskentelee viisi (5) nepsy-koordinaattoria sekä kehittäjä-sosiaalityöntekijä Sanna Tchaplinski ja projektipäällikkö Sanna Kukkonen.

Lähde: pshyvinvointialue.fi/nepsy-tiimi. (Haettu 31.1.2024)

Kuvassa lapsi pitkissä, tummissa hiuksissa pomppimassa huonekalujen päällä. Hiukset ovat ponihännällä ja lapsella on punainen supersankari-naamari ja punainen viitta keltaisella vuorella. Lapsella on valkoinen paita ja siniset housut. Teksti: Pohjois-savon hyvinvointialue. Nepsy-tiimin tukipuhelin ammattilaisille. Kenelle nepsy-tiilin tukipuhelin on tarkoitettu? Pohjois-Savossa 4-29-vuotiaiden lamssa työskenteleville ammattilaisille, joita nepsy-asiat jollain tavalla mietityttävät. Ketkä vastaavat puhelimeen? Tukipuhelimeen vastaa moniammatillisen nepsy-tiimin nepsy-koordinaattori. Mitä palvelua tukipuhelin tarjoaa? Tukipuhelin tarjoaa ammattilaisille mahdollisuuden keskustella ja saada ohjausta, neuvontaa sekä tietoa työssä esiin nousevista nepsy-aiheista ammattilaisten oma nepsy osaamisen tueksi ja vahvistamiseksi. Miten meihin voi ottaa yhteyttä? Puhelimitse p. 044 461 0603 arkisin klo 9-12. Voit myös lähettää soittopyynnön sähköpostilla nepsy-tiimi@pshyvinvointialue.fi. Tukipuhelimeen ei voi lähettää tekstiviestiä. Tukipuhelin on maksuton palvelu. Puheluita ei kirjata eikä soittajan tietoja tallenneta.

Kuopion Setlementti Puijola

Kuopion Setlementti Puijola tarjoaa Kuopion alueella monipuolisesti erilaisia palveluita niin ammattilaisille, nuorille kuin vanhemmille.  Alta löydät suorat linkit osaan palveluista.

neljä henkilöä on kokoontunut yhteen mäen huipulle keltapunaisen auringon laskiessa taustalla

Nuorten Palvelu ry

Nuorten Palvelu ry on vuonna 1969 perustettu valtakunnallinen sosiaalipedagogisen nuorisotyön kehittäjäjärjestö. Olemme puoluepoliittisesti sitoutumattomia ja rahallista voittoa tavoittelemattomia. Kotipaikkamme on Kuopio.

Lähde: nuortenpalvelu.fi/nuorten-palvelu-ry/ (Haettu 1.2.2024) 

 

Kuopion nuorisopalvelut ovat mukana Meidän kylän nuoret- ja Nuorten Reviireillä- toiminnassa yhteistyökumppaneina.

henkilö on kietonut kätensä toisen henkilön olkapäälle samalla kun he istuvat kivimuurilla ja katsovat kohti puistoa