Kuopion nuorisopalvelut

Ammattilaisille

Sivulle tullaan päivittämään Kuopion alueella toimiville ammattilaisille sisältöä syksyn 2023 aikana.

Materiaalia ja yhteistyökumppaneita

Kuopion nuorisopalvelut

Sivulle tullaan lisäämään kuvaus Kuopion nuorisopalveluiden organisaatiosta syksyn 2023 aikana.

Aluetiimimalli

Kuopion nuorisopalvelut jakaantuvat kuuteen eri aluetiimiin. Tiimimalli on luotu 2022 kevään aikana ja tiiminvetäjien vastuu kestää valtuustokauden verran, jonka jälkeen haetaan nuorisonohjaajien keskuudessa uudet tiiminvetäjät. Tiiminvetäjät muodostavat nuorisopäällikön kanssa johtotiimin, jonka tehtäviin kuuluu luoda Kuopion nuorisopalveluiden suuntaviivat työntekoon.

Vastuuhenkilöt eri toiminnoista

Sateenkaaritoiminnasta vastaa erityisnuorisotyöntekijät Lauri Kuronen ja Jessica Pitkänen.

Nuorisovaltuuston tukemisesta vastaa Enni Heiskanen ja Ulla Vuori.

Lasten Parlamentti on yhteistyössä perusopetuksen kanssa. Perusopetuksen puolelta vastaa Anne Peltola-Juvonen ja nuorisopalveluiden puolelta Ulla Vuori ja Enni Heiskanen.

Kansaivälisestä nuorisotyön osaaminen löytyy Janne Kuidulta.

TUVA ja  Tekevä9 yhteistyöstä vastaa eritysinuorisotyöntekijät Lauri Kuronen ja Jessica Pitkänen.

Koulunuorisotyö

Koulunuorisotyö lähti Kuopiossa hankkeen kautta liikenteeseen ja on nyt vakiintunut kolmelle suurimmalle yläkoululle Kuopion kaupunkialueella: Hatsalassa, Ylä-Pyörössä ja Minna Canthin koulussa.  Neljäs koulunuorisotyöntekijä on aloittanut syksyllä 2023 Jynkänlahdessa vuoden kestävässä hankkeessa.

Kohdennettu nuorisotyö

Kuopiossa kohdennettua nuorisotyötä tehdään

  • etsivässä nuorisotyössä, joka on suunnattu 16-29-vuotiaille nuorille.
  • erityisnuorisotyössä, jossa toimii kaksi työparia. Lauri Kuronen ja Jessica Pitkänen vastaavat alle 16-vuotiaiden kanssa tehtävästä työstä. Tuija Argillanderin ja Teemu Koposen kohderyhmänä ovat nuoret aikuiset, keiden elämää päihteet haittaavat.
  • Itä-Suomen poliisilaitoksen moniammatillisessa ankkuriryhmässä, jossa käsitellään nuorten rikollista käyttäytymistä ja pyritään puuttumaan ennaltäehkäisevästi nuorten käytökseen.