Pieksämäen nuorisotoimi

Nuorten työpaja

Työpajatoiminta vahvistaa merkityksellisen tekemisen avulla nuorten elämänhallintaa ja työelämävalmiuksia. Työpaja on valmennusyhteisö, jonka tavoitteena on tukea hyvinvointia, tunnistaa osaamista ja valmentaa kohti koulutusta ja työtä.

Pieksämäen nuorten työpajan tavoitteena on, että jokainen nuori ohjautuu pajajakson jälkeen hänelle sopivaan vaihtoehtoon. Valmennus työpajalla tähtää tulevaisuuteen ja on aina suunnitelmallista.

Työpajoihin voi hakeutua 16-29-vuotiaat nuoret, jotka ovat:

  • toimeentulotuella
  • kuntouttavassa työtoiminnassa
  • opiskelijana
  • sairaslomalla
  • eläkkeellä

 

Lampolahdenkatu 2-4, 76100 Pieksämäki

värikästä graffitiseinää korjausmaalataan ruskealla maalilla. Kuvassa henkilö, jolla iso suti kädessä. Alakulmassa keltaisella pohjalla logo, jossa lukee Pieksämäen Nuorten työpaja.

Ympäristö- ja nikkarointipaja

Ti-To klo 08:00

Ympäristö- ja nikkarointipajalla tehdään monipuolisesti erilaisia ympäristö- ja kiinteistöhuollollisia tehtäviä oikeissa työympäristöissä, lisäksi pajalla pääsee nikkaroimaan erilaisia projekteja. Lisäksi pajalla suunnitellaan sekä toteutetaan erilaisia projekteja, jotka liittyvät nuorisotoimen muihin toimintoihin.

Kuvassa isokasa halkoja.

Lastenohjauspaja

Ti klo 08:00

Lastenohjauspajalla nuoret pääsevät suunnittelemaan erilaista toimintaa alakouluikäisille kouluvälituntien ajaksi. Toimintoja voi toteuttaa pihalla tai mahdollisuuksien mukaan myös sisällä. Nuorten suunnittelemat aktiviteetit ovat yleensä erilaisia pihapelejä ja –leikkejä.

Kuvassa lapsen jalat ja käsi, joka heittää rinkulaa pihapeliin

Asiakaspalvelupaja

To klo 08:00

Asiakaspalvelupajalla toteutetaan ikäihmisten kauppa- ja asiointipalvelua nuorten kanssa. Pajalla nuoret esimerkiksi ulkoilevat, lukevat lehtiä tai askartelevat yhdessä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on järjestää asiakkaalle mielekästä toimintaa, missä nuori pääsee harjoittelemaan sosiaalisia- ja asiakaspalvelutaitoja. Tavoitteena on luoda nuorten kanssa mielekästä sisältöä ikäihmisten päiviin. 

Kuvassa muistipelin kortteja harmaan kukkakuvioidun pöytäliinan päällä. Yhdessä muistikortissa on lauma valkoisia ankkoja. Ankkakortin yläpuolella vinottain muistikortti, jossa paljon valkoisia kukkia.

Kokkipaja

Ma klo 12:30

Kokkiryhmässä suunnitellaan ateriat yhdessä ja toteutetaan ne kauppalistan tekemisestä ruoan laittoon asti. Ryhmässä opetellaan vuorovaikutus- ja arjenhallinnan taitoja ruuanlaiton yhteydessä. Tavoitteena on löytää osallistujille mielekästä tekemistä arkeen ja samalla herätellä ajatuksia tulevaisuudesta sekä siihen liittyvistä suunnitelmista.

Kuvassa nuoren kädet. Nuori pesee teräksisessä altaassa porkkanaa

Startti

Ke klo 12:30

Starttipajalla tutustutaan erilaisiin opiskelutapoihin, työelämään ja sen erilaisiin mahdollisuuksiin. Lisäksi opetellaan työelämän -ja elämänhallinnan taitoja, kartoitetaan opiskelun ja työllistymisen esteitä sekä selvitetään niitä yhdessä. Starttipaja sopii sellaiselle nuorelle, joille tulevaisuus ja sen mahdollisuudet eivät ole vielä selkeitä.

Kuvassa neljä teksti korttia harmaa/valkoisella taustalla.

Ota Ote

Ti klo 12:30

Ota Ote on matalan kynnyksen paja, jossa tutustutaan erilaisiin kulttuuri- ja harrastusmahdollisuuksiin. Pajassa harjoitellaan vuorovaikutus- ja arjenhallinnan taitoja sekä tutustutaan uusiin ihmisiin turvallisessa ympäristössä. Paja sopii hyvin sellaiselle nuorelle, joka on pajatoiminnoissa ensikertalainen. Ota Ote antaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia asioita monipuolisemmin kuin muissa pajoissa ja siitä on helppo siirtyä kokeilemaan myös muita pajatoimintoja.

Kuvassa puinen kaide ja taustalla vihreä metsämaisema

Tsäänssi

To klo 12:30

Tsäänssi on 16-29-vuotiaille nuorille järjestettävä ilmainen ryhmä, jossa pääsee liikkumaan ryhmässä. Tsäänssissä aktiviteetit vaihtelevat nuorten toiveiden mukaisesti. Pyrimme tutustumaan mahdollisimman laajasti Pieksämäeltä löytyviin liikuntapalveluihin ja testailemaan erilaisia harrastusmahdollisuuksia sisällä ja ulkona. Tsäänssi toteutetaan yhteistyössä EsLi ry:n kanssa ja se kuuluu ’Seurassa, ei syrjässä’-hankkeeseen.

Kuvassa jalkapallokenttä ja -maali. Maalissa henkilö torjumassa

Ajankohtaista

Yhteystiedot

Sinisellä taustalla punaisessa takissa hymyilevä nainen, jolla on silmälasit ja pitkät, ruskeat hiukset.

Emma Paunonen

Nuorten työpajaohjaaja

044 799 5279
emma.paunonen@pieksamaki.fi
Discord:
Emma_pmknuorisotoimi

Sinisellä taustalla tummahiuksinen hymyilevä nainen harmaassa neuleessa.

Pilvi Lahtinen

Nuorten työpajaohjaaja

044 588 2860
pilvi.lahtinen@pieksamaki.fi
Discord: Pilvi_pmknuorisotoimi

Sinisellä taustalla mies, jolla on silmälasit ja harmaa paita.

Arttu Kosunen

nuorten työpajaohjaaja

040 735 9130
arttu.kosunen@pieksamaki.fi