Pieksämäen nuorisotoimi

Nuorten työpaja

Työpajatoiminta vahvistaa merkityksellisen tekemisen avulla nuorten elämänhallintaa ja työelämävalmiuksia. Työpaja on valmennusyhteisö, jonka tavoitteena on tukea hyvinvointia, tunnistaa osaamista ja valmentaa kohti koulutusta ja työtä.

Pieksämäen nuorten työpajan tavoitteena on, että jokainen nuori ohjautuu pajajakson jälkeen hänelle sopivaan vaihtoehtoon. Valmennus työpajalla tähtää tulevaisuuteen ja on aina suunnitelmallista.

Työpajoihin voi hakeutua 16-29-vuotiaat nuoret, jotka ovat:

  • toimeentulotuella
  • opiskelijana
  • sairaslomalla
  • eläkkeellä

Tallikankaankatu 3, 76100 Pieksämäki

värikästä graffitiseinää korjausmaalataan ruskealla maalilla. Kuvassa henkilö, jolla iso suti kädessä. Alakulmassa keltaisella pohjalla logo, jossa lukee Pieksämäen Nuorten työpaja.

Ajankohtaista

Kokkipaja

Ma klo 12:30

Kokkipajalla suunnitellaan ateriat yhdessä ja toteutetaan ne kauppalistan tekemisestä ruoan laittoon asti. Ryhmässä opetellaan vuorovaikutus- ja arjenhallinnan taitoja ruuanlaiton yhteydessä. Tavoitteena on löytää osallistujille mielekästä tekemistä arkeen ja samalla herätellä ajatuksia tulevaisuudesta sekä siihen liittyvistä suunnitelmista.

 

Vastuuohjaaja: Emma Paunonen, puh. 044 799 5279, emma.paunonen@pieksamaki.fi

Kuvassa nuoren kädet. Nuori pesee teräksisessä altaassa porkkanaa

Duunaripaja

Ti-To klo 08:00

Duunaripajalla tehdään monipuolisesti erilaisia ympäristö- ja kiinteistöhuollollisia tehtäviä oikeissa työympäristöissä. Lisäksi pajalla pääsee nikkaroimaan puukäsityöprojektien parissa sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia projekteja nuorisotoimen muihin toimintoihin.

 

Vastuuohjaaja: Arttu Kosunen, puh. 040 735 9130, arttu.kosunen@pieksamaki.fi

Kuvassa isokasa halkoja.

Ohjauspaja

Ti-To klo 08:00

Ohjauspajalla nuori pääsee ohjaamaan välituntitoimintaa alakouluikäisille sekä toteuttamaan ikäihmisten viriketoimintaa. Ohjauspaja toteutetaan yhteistyössä Pieksämäen alakoulujen sekä Neuvokas Toimintakeskuksen kanssa.

 

Välituntitoimintaa viedään alakouluihin tiistaisin pitkälle välitunnille. Toimintoja toteutetaan pihalla tai mahdollisuuksien mukaan myös sisätiloissa. Nuorten suunnittelemat aktiviteetit ovat yleensä erilaisia pihapelejä ja –leikkejä.

Keskiviikkoisin ja torstaisin toteutamme ikäihmisten viriketoimintaa. Asiakkaiden kanssa esimerkiksi ulkoillaan, pelaillaan lautapelejä tai luetaan lehtiä. Viriketoiminnan lisäksi toteutamme myös kauppa- ja asiointipalvelua. Tavoitteena on luoda nuorten kanssa mielekästä sisältöä ikäihmisten päiviin. Ohjauspajassa nuori pääsee harjoittelemaan suunnittelutaitoja, eri asiakasryhmien ohjausta sekä sosiaalisia- ja asiakaspalvelutaitoja.

 

Vastuuohjaaja: Pilvi Lahtinen, 044 588 2860, pilvi.lahtinen@pieksamaki.fi 

Kuvassa lapsen jalat ja käsi, joka heittää rinkulaa pihapeliin

Startti

Ti klo 12:30

Startti on matalan kynnyksen paja, jonka sisällöt pohjautuvat sosiaaliseen vahvistamiseen (mm. voimavarat, vahvuudet, vuorovaikutus, elämän- ja arjenhallinta, itsetunto). Startti antaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia asioita monipuolisesti ryhmässä.

 

Startti on avoin paja, eli siihen voi osallistua kaikki 16-29-vuotiaat nuoret vapaasti. Ilmoittautumiset pajan vastuuohjaajalle. 

 

Vastuuohjaaja: Emma Paunonen, puh. 044 799 5279, emma.paunonen@pieksamaki.fi

Kuvassa puinen kaide ja taustalla vihreä metsämaisema

Bändipaja

Ti 12.30-16.30

Bändisoittelua.

Vastuuohjaaja: Arttu Kosunen, puh. 040 735 9130, arttu.kosunen@pieksamaki.fi

Henkilö harmaassa paidassa ja mustissa housuissa soittaa mustaa akustista kitaraa.

KUVA-paja

Ke klo 12:30

Kuntouttavan valmennuksen pajalla, eli KUVA-pajalla tutustutaan erilaisiin opiskelutapoihin, työelämään ja sen erilaisiin mahdollisuuksiin esimerkiksi yritysvierailujen muodossa. Pajalla opetellaan työelämän -ja elämänhallinnan taitoja, kartoitetaan opiskelun ja työllistymisen esteitä sekä selvitetään niitä yhdessä. KUVA-paja sopii sellaiselle nuorelle, jolla tulevaisuus ja sen mahdollisuudet eivät ole vielä selkeitä.

 

Vastuuohjaaja: Emma Paunonen, puh. 044 799 5279, emma.paunonen@pieksamaki.fi

Kuvassa neljä teksti korttia harmaa/valkoisella taustalla.

Hyvispaja

To klo 12:30

Hyvispajalla pääsee tutustumaan Pieksämäeltä löytyviin liikuntamahdollisuuksiin. Hyvispajalla aktiviteetit vaihtelevat nuorten toiveiden mukaisesti. Pajalla olemme päässeet kokeilemaan erilaisia mailapelejä pickleballista padeliin, ratsastusta, kiipeilyä, retkiluistelua ja monenlaista muuta. Hyvispajalla osallistumme myös Onni-työn järjestämiin Hyvinvointihetkiin.

 

Hyvispaja on avoin paja, eli siihen voi osallistua kaikki 16-29-vuotiaat nuoret vapaasti. Ilmoittautumiset pajan vastuuohjaajalle.

 

Vastuuohjaaja: Arttu Kosunen, puh. 040 735 9130, arttu.kosunen@pieksamaki.fi

Kuvassa jalkapallokenttä ja -maali. Maalissa henkilö torjumassa

Yhteystiedot

Sinisellä taustalla punaisessa takissa hymyilevä nainen, jolla on silmälasit ja pitkät, ruskeat hiukset.

Emma Paunonen

Nuorten työpajaohjaaja

044 799 5279
emma.paunonen@pieksamaki.fi
Discord:
Emma_pmknuorisotoimi

Sinisellä taustalla tummahiuksinen hymyilevä nainen harmaassa neuleessa.

Pilvi Lahtinen

Nuorten työpajaohjaaja

044 588 2860
pilvi.lahtinen@pieksamaki.fi
Discord: Pilvi_pmknuorisotoimi

Sinisellä taustalla mies, jolla on silmälasit ja harmaa paita.

Arttu Kosunen

nuorten työpajaohjaaja

040 735 9130
arttu.kosunen@pieksamaki.fi