Kuopion nuorisopalvelut

Nuorisonohjaajat Discordissa

Kuopion nuorisopalvelut avasi keväällä 2020 kaksi serveriä discordiin: Kuopion Peliporukat ja Kuopion Virtuaalinuokkari. Syksyllä servut yhdistyivät ja Kuopion Peliporukoista löytyy Virtuaalinuokkari-kanava, joka on auki nuorisonohjaajien ollessa siellä paikalla. Servu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille ja siellä nuorisonohjaajat toimivat juttuseurana sekä moderaattoreina.

Discord on foorumi, jota voi käyttää tietokoneella, puhelimella ja myös selaimen kautta. Discord on tarkoitettu kommunikoinnin välineeksi pelatessa tai keskustelualustaksi muuhun toimintaan. Discordin käyttö edellyttää käyttäjätilin avaamista. Kirjautuminen tapahtuu sähköpostiosoitteella ja rekisteröitymisen yhteydessä valitulla salasanalla. Käyttäjänimen voi valita vapaasti, ja sitä voi muuttaa myöhemmin. (Jos käyttäjänimi on jollain tavoin loukkaava tai hyvän maun vastainen, nuorisonohjaajat voivat muuttaa sen erilaiseksi. Muutos koskee silloin vain sitä serveriä, jolla olet. Nimimerkki ei muutu muille servereille.) Käyttäjätunnus muodostuu käyttäjän itse valitsemasta nimestä ja järjestelmän antamasta nelinumeroisesta numerosarjasta.

Voit jutella muiden nuorten ja nuorisonohjaajien kanssa yhdessä mikrofonin kautta puhekanavilla tai kirjoittaa erilaisille tekstikanaville, jonka näkevät kaikki serverillä olevat tai lähettää yksityisviestejä. Lisäksi puhekanavien kautta voi streamata omalta näytöltään esim. peliä muiden nähtäväksi.

Kuopion peliporukat

Peliporukoiden serveri tarjoaa nuorille mahdollisuuden löytää peliseuraa toisista nuorista ja Kuopion nuorisonohjaajista. Kuopion peliporukat on auki vuorokauden ympäri, jolloin nuoret voivat etsiä peliseuraa toisistaan. Nuorisonohjaajat ovat Peliporukoissa nuorten pelikavereina tiistaisin  klo 16.00-21.00. Lisäksi servulta löytyy Virtuaalinuokkari-kanava, jonne voit tulla jutustelemaan nuorisonohjaajien kanssa ilman pelaamistakin. Virtuaalinuokkari-kanava on auki Peliporukoiden servulla tiistaisin klo 16.00-21.00.

 

Lisätietoja Peliporukoista voi tiedustella nuorisonohjaaja Mikko Hoffrenilta.

Mikko Hoffren

nuorisonohjaaja
-Maaningan Komppis-

044 718 7708 mikko.hoffren@kuopio.fi

M!sun Kohtaamispaikka - Etsivän nuorisotyön palvelin

Etsivästä nuorisotyöstä saat tukea mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, saatat löytää uusia näkökulmia ja keksiä oman juttusi! Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille, jotka kaipaavat tukea arjen, tulevaisuuden ja oman elämäntilanteensa pohtimiseen. Ohjaus on aina maksutonta ja sinulle täysin vapaaehtoista.

Etsivät nuorisotyön tekijät Mika ja Suvi ylläpitävät  Discordissa M!Sun Kohtaamispaikka palvelinta, jossa on mahdollisuus suljettuihin yksilö- ja ryhmätapaamisiin, sekä ryhmätoimintaan. Palvelimella on myös kaikille avoimia tekstikanavia sekä  maanantaisin Virtuaaliavokahvila-puhekanavalla alkaen klo 17.00. Palvelimelle pääset täältä.

Tietokoneen näppäimistö hämärässä.

Mika Vesterinen

etsivä nuorisotyöntekijä

044 718 1735
mika.vesterinen@kuopio.fi
Discord: M!ka Etsivä#6473

LOMALLA 10.6 - 6.8.

Alueena:
Keskusta, Haapaniemi, Niirala, Satama, Rönö ja Särkiniemi.
Kouluyhteistyö: Sakky, Ingmanedu, Kallaveden lukio ja Lyseon lukio.

Kuvassa Suvi Hartikainen, Kuopion etsivä nuorisotyöntekijä

Suvi Hartikainen

etsivä nuorisotyöntekijä

044 718 1733
suvi.hartikainen2@kuopio.fi
Discord: Suv! Etsivä#2080

LOMALLA 14.6. - 4.8.

Alueena:
Keskusta, Haapaniemi, Niirala, Satama, Rönö ja Särkiniemi.
Kouluyhteistyö: Sakky, Ingmanedu, Kallaveden lukio ja Lyseon lukio.

Muiden toimijoiden tarjoamia toimintoja

Netarin digifrendi -palvelut

tukea

Selviytyjät -vertaisryhmä

tukea

Zemppari-toiminta

tukea