Leppävirran nuorten palvelut

Työpaikkoja

Mistä työnhaku kannattaa aloittaa? Ja milloin? Mitä tarvitsen työpaikan hakemiseen?

Alla on esimerkkisivustoja, joista löytyy ilmoituksia avoimista työpaikoista.

Mitä tarvitsee työpaikan hakemiseen?

Työntekijää hakiessa työnantaja pyytää toimittamaan usein työhakemuksen ja CV:n.

Työhakemuksen tavoitteena on että pääsee työhaastatteluun. Tee jokaista työpaikkaa varten oma hakemus, jossa kerrot miksi juuri sinä olisit hyvä siihen työhön. Työpaikkailmoitukset kannattaa lukea huolella, niissä mainitaan usein millaista henkilöä tehtävään etsitään ja mitä työtehtäviä työhön kuuluu. Hakemuksessa kannattaakin korostaa tehtävien kannalta oleellista osaamistaan.

No mikäs se CV sitten on?

Curriculum Vitae (CV) eli ansioluettelo on selkeä ja tiivis luettelo, josta löytyvät kaikki oleelliset tiedot työnhakijasta. Oman nimen lisäksi CV:ssä kannattaa kertoa mm. koulutuksesta, jo hankitusta työkokemuksesta ja aiemmista työpaikoista, kielitaidosta ja harrastuksista. Älä ole huolissasi, jos sinulla ei ole vielä työkokemusta jota mainita, korosta silloin CV:ssä harrastuksiasi, omia kiinnostuksen kohteita ja omaa osaamistasi jota työssä voisit hyödyntää. Duunitori.fi sivustolta löytyy vinkkejä ja malleja kuinka CV kannattaa tehdä.

Työhakemusta ja CV:tä kirjoittaessa kannattaa olla huolellinen ja  kirjoitusvirheet kannattaa korjata pois.

Mitäs sitten, jos oman osaamisen ja vahvuuksien tunnistaminen ei meinaa onnistua?

Työhakemuksia ja CV:tä kirjoittaessa saattaa joskus kaivata jonkun toisen jeesiä. Jos omasta lähipiiristä ei löydy sopivaa henkilöä tai haluat suunnitella omaa opiskelu- tai työpolkua enemmänkin, voit olla yhteydessä esimerkiksi nuorten työpajalle. Yhteystiedot löydät sivun alalaidasta 🙂

 

Avoimia työpaikkoja

Tästä löydät kootusti linkkejä nuorille sopivista avoimista työpaikoista.

Avoimia kesätyöpaikkoja

Tästä löydät Leppävirran alueella haussa olevia kesätyöpaikkoja:

Pyöreä läpinäkyvä Po1ntin logo, jonka yksityiskohdat ovat mustia. Logo muistuttaa pyöreän leimasimen jälkeä. Logon yläosan kaarta muotoilleen lukee mustalla teksti po1nt.fi. Ympyrän keskellä on musta rekisterikilpimäinen tausta hieman vinossa, ja siinä lukee Po1nt. Ympyrän alareunassa kaarta mukaillen on kolme tähteä, joista keskimmäinen on isoin.

Piia Kuusela

Vastaava työpajaohjaaja

041 732 5286
piia.kuusela@leppavirta.fi