Puumalan nuorisopalvelut

Hankkeet

Norppa-parkki

Puumalan kuntaan on valmistunut syksyllä 2022 nuorten toivoma ja suunnittelema skeittiparkki. Parkki sijaitsee Veeran rannassa (osoitteessa Niementie 1, leikkipuiston ja huoltorakennuksen välissä) ja se on osa Puumalan satamakokonaisuutta.

Skeittiparkkiprojektissa on alusta alkaen ollut mukana puumalalaisia lapsia, nuoria ja Puumalan nuorisovaltuuston skeittityöryhmä. Nuoret ovat olleet osana suunnittelua ja toteutusta koko projektin ajan, sillä skeittiparkki sai skeittityöryhmän Mahis-rahoituksella toteuttaman norppateemaisen maalauksen toukokuussa 2023 kuvataiteilija Sini Suodenjoen avustuksella. Mahis- tuen avulla hankimme maalaamista varten tarvikkeet, järjestimme avajaistapahtuman norppa-parkille ja hankimme kaksi skeittilautaa ja yhden scootin lainattavaksi. 

Mahis-tukea voivat hakea Mahis-koulutuksen käyneet ohjaajat kokoamansa nuorten ryhmän kanssa. Tuki on tarkoitettu Mahis-ryhmän suunnitteleman ja toteuttaman projektin toimintakuluihin. Maksimissaan 1000 euron tuen voi käyttää esimerkiksi ateriakuluihin, pääsylippuihin, materiaalikuluihin ja matkalippuihin.

Nuorisotalolle PlayStation 5

Nuorisovaltuusto halusi parantaa nuorisotalon viihtyvyyttä hankkimalla uuden PlayStation5-pelikonsolin  ja päätti hakea NuorisoLeader-rahoitusta pelikonsolin hankintaan. Pelikonsoli on tarpeellinen myös 4.-6. luokkalaisten pelipäivän järjestelyissä.

Nuorisorahaa voi hakea nuorten ryhmä, jossa on vähintään kolme 10–25-vuotiasta henkilöä. Mikäli kaikki ryhmänjäsenet ovat alle 18 vuotiaita tarvitaan yksi vastuuaikuinen. Hän toimii tarvittaessa ryhmän vastuuhenkilönä vastaten rahan käytöstä ja projektin raportoinnista. Nuori yrittäjä voi hakea tukea yksinkin.

nuori pelaamassa pleikkarilla