Ankkuritoiminta

Ankkuritoiminta nuorten tukena

Ankkuritoiminta on moniammatillista yhteistyötä, jolla tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia ja estetään ennalta rikollisuutta. Toiminnalla pyritään myös estämään väkivaltaiseen ekstremismiin radikalisoitumista. Työtä tehdään tiimeissä, johon kuuluvat asiantuntijat poliisista, sosiaali-, terveys- ja nuorisopalvelusta. 

 

Tukea nuorelle ja koko perheelle

Ankkuritoiminta voi tulla avuksi esimerkiksi tilanteissa, joissa nuori alkaa tehdä rikoksia tai käyttää huumeita. Toiminnasta voi olla myös apua hankalassa elämäntilanteessa olevalle nuorelle, joka on kokenut vaikkapa lähisuhde- tai perheväkivaltaa. Nuoren oireiluun pyritään puuttumaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. 

 

Vaikka toiminnan ydin on nuoren tukemisessa, ovat vanhemmat ja koko perhe keskeisessä roolissa ja apua saavat kaikki. Ankkuritoiminnan moniammatillisuudesta on etua siinä, että nuorta ja hänen perhettään pystytään tukemaan ja eri viranomaiset ovat alusta asti mukana. 

Jonna Härkönen

Jonna Härkönen

Nuoriso-ohjaaja

040 129 4115
jonna.harkonen@sivistys.mikkeli.fi
Usva / Ankkuri

Etsivä nuorisotyö

Sinulle 15 - 29 -vuotias, joka:

  • etsit sopivaa opiskelupaikkaa,
  • opintosi ovat keskeytyneet tai pohdit keskeyttämistä,
  • etsit paikkaasi työelämässä,
  • kaipaat tekemistä vapaa-ajalle tai
  • haluat pohtia tilannettasi ja tulevaisuuttasi.

Etsimme kanssasi ratkaisuja mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Voimme lähteä mukaasi hoitamaan asioita, esim. Kelaan, työkkäriin tai sosiaalitoimistoon. Koko toimintamme perustuu luottamukseen ja vapaaehtoisuuteen. Sivun alaosasta löydät yhteystietomme.

Toimintamme perustuu Nuorisolakiin. Etsivä nuorisotyöntekijä tarvitsee tilanteestasi riippuen tietojasi auttaakseen sinua. Sinä itse tai alle 18-vuotiaana yhdessä huoltajasi kanssa päätätte, mitä tietoja annatte etsiville. Voit myös pyytää etsivää nuorisotyöntekijää näyttämään sinusta kirjatut tiedot. Lue koko tietosuojaseloste.

Nuorisolainmukaiset ilmoitukset:

Etsivä nuorisotyö
Maaherrankatu 9-11
50100 Mikkeli

PÄIVYSTYSNUMERO JA SÄHKÖPOSTI

PÄIVYSTYSNUMERO JA SÄHKÖPOSTI

044 794 4047 (arkisin klo 9.00-15.00)
etsivanuorisotyo@sivistys.mikkeli.fi

Kamupartio

Kamupartiotoimintaa on toteutettu Mikkelissä useiden vuosien ajan nuorten suosimina juhlapäivinä: vappuaattona, koulujen päättymispäivänä sekä uudenvuodenaattona. Nuorisotyön Kamut kulkevat Mikkelin kaduilla ja puistoissa nuorten keskuudessa, huolehtien osaltaan alle 18-vuotiaiden turvallisuudesta. Kamut ovat välittäviä ja turvallisia aikuisia, jotka auttavat nuoria silloin kun siihen on tarvetta. Heidät tunnistaa mustista liiveistä.

 

Käytännössä Kamut auttavat nuoria olemalla läsnä nuorten suosimilla alueilla, antamalla ensiapua sitä tarvitseville ja huolehtien ettei kukaan jää yksin tai heitteille. Kamut tarjoavat mahdollisuuden tulla keskustelemaan ja ohjaavat nuoria tarpeen mukaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tai poliisin luo. Nuorilla on mahdollisuus hakea Kamupartiolaisilta apua joko itselleen tai kaverilleen. Kamut eivät moralisoi vaan kuuntelevat ja tukevat nuoria.

Ohjaamo Olkkari

Ohjaamo Olkkari on suunnattu 15-29-vuotiaille, jotka pohtivat omaan elämään ja itsenäistymiseen liittyviä valintoja. Ohjaamo Olkkariin voi ottaa yhteyttä, kun ei oikein tiedä mistä oman asiansa kanssa aloittaisi. Meiltä saat tietoa, neuvontaa ja ohjausta maksutta, sekä ilman ajanvarausta.

Ohjaamo Olkkarin ovet ovat auki maanantaisin-torstaisin klo 9-16 ja perjantaisin klo 9-15! Meidät tavoittaa myös päivystyspuhelimesta arkisin klo 9-16 ja perjantaisin 9-15 p. 044 794 3266 tai yhteydenottolomakkeella. 

Ohjaamotyöntekijöitä on myös mahdollisuus tavata kasvotusten ajanvarauksella. Tieto- ja ohjauspalvelua tarjotaan myös 15-29-vuotiaiden läheisille.

Ota mediat seurantaan, sillä päivitämme tuonne kaikkea ajankohtaista toimintaa ja mukavaa tekemistä, teille 15-29-vuotiaille!

Avoinna:

ma-to klo 9-16 

pe klo 9-15

Tehostettu nuorisotyö

Tehostetun nuorisotyön voi käynnistää äkillinen kriisi, joka koskettaa nuoria laajemmin. Tällainen kriisi voi olla esimerkiksi nuoren vakava onnettomuus tai nuoreen kohdistunut rikos. Tehostettu nuorisotyö ei ole kriisityötä, vaan kohdentuu heihin, joita tilanne koskettaa välillisesti, esim. kriisin kohdanneen nuoren kaveripiiri.
 

Tehostettu nuorisotyö on nuorisotyön menetelmin tapahtuvaa nuoria tukevaa toimintaa, jota tehdään kohdennetusti ja määräaikaisesti. Sitä voidaan jalkauttaa myös kentälle, sinne missä nuoria on, esim. kouluille ja oppilaitoksiin. Toiminnassa korostuu ammattilaisen ja välittävän aikuisen läsnäolo, tilannetaju ja jatkuva arviointi sekä työparin ja tiimin tuki.

Lisää tietoa:

Johanna Paananen

Johanna Paananen

Nuorisopäällikkö

040 615 9090
johanna.paananen@sivistys.mikkeli.fi